Lyssignal ved bompasseringer:

Dette betyr de forskjellige fargene på lyssignalet

Har du lurt på hva hvitt kryss egentlig betyr når du kjører gjennom bommen?

LYSSIGNAL: Har du stusset på hvorfor det noen ganger lyser hvitt, og ikke grønt, når du passerer bommen? Foto: Rune Nesheim
LYSSIGNAL: Har du stusset på hvorfor det noen ganger lyser hvitt, og ikke grønt, når du passerer bommen? Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert

Kjører du gjennom en bomstasjon, lyser det stort sett grønt - og alt er ok. Men hva med de gangene det lyser hvitt - vet du hva den hvite fargen på lyssignalet faktisk indikerer?

Eller hvis det ikke kommer opp noe lyssignal i det hele tatt?

Det kan vi herved oppklare for deg.

Dette betyr de forskjellige lyssignalene

Ved hjelp av info fra Autopass og bompengeselskapene Fjellinjen og Vegamot, har vi oppsummert kort hva de forskjellige lyssignalene betyr:

#Grønt signal:
Grønt signal betyr at brikken er registrert og at avtalen blir belastet ved passering. Grønt lys betyr altså, ikke overraskende, at alt er i orden.

#Hvitt signal:
Får du et lyssignal i form av et hvitt kryss når du passerer, betyr dette at du har en avtale, men at det er på tide å betale fakturaen.

Er du kunde hos Fjellinjen og har Avtalegiro, lyser det hvitt fra tre uker før fakturabeløpet blir trukket fra kontoen din.

Har du derimot ikke Avtalegiro, betyr den hvite fargen at du har en faktura som har fortfalt og ikke er betalt.

#Ingen signal:
Kjører du gjennom bommen og ikke får noe signal, kan dette bety at du ikke har noen bombrikke. Har du derimot en brikke, kan det hende at brikken ikke blir registrert ved passering. Dette kan blant annet skyldes at avtalen din er sperret, eller at det er feil ved brikken eller bompengeanlegget.

Det kan være flere grunner til at brikken ikke blir registrert ved passering, for eksempel at bombrikken ikke er festet riktig på frontruta, at bombrikken er defekt eller tom for batteri, eller at du har forstyrrende elementer i frontruten, for eksempel UV-filter eller regnsensor.

Ifølge Autopass blir det tatt bilde av kjøretøyets registreringsnummer når du ikke får noe lyssignal.

#Gult signal:
Noen bomstasjoner har gult lyssignal i stedet for ingen signal.

#Videokamera: Signalet videokamera vil i noen bompengeanleg ha samme funksjon som ingen signal. I enkelte bompengeanlegg vil det kunne komme opp dersom du befinner deg utenfor kjørefeltet. Kommer det opp et kamerasymbol, blir registreringsnummeret ditt registrert.

Ifølge Fjellinjen vil et oransje kamerasymbol lyse opp dersom passeringen er gjort utenfor kjørebanen - eller hvis du kjører i feil kjøreretning. Men slapp av - passeringen registreres som en vanlig passering ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer