Dette betyr symbolet

Symbolet på dashbordpanelet i bilen gir deg svaret.

SJEKK DENNE: Drivstoffsymbolet gir oss svaret på hvilken side av bilen bensinlokket er plassert. Foto: Odd Roar Lange
SJEKK DENNE: Drivstoffsymbolet gir oss svaret på hvilken side av bilen bensinlokket er plassert. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjøpt deg ny bil i sommerferien eller låner en bil som ikke er din? Da kan det hende at du ikke er blitt helt kjent bilen ennå, og vet hvilken side bensinlokket er plassert på.

For å unngå å måtte gå ut av bilen eller gjøre helomvending på bensinstasjonen, finnes det et lite triks som kan hjelpe deg.

Hvis man sjekker drivstoffsymbolet på dashbordpanelet i bilen ser man en pil. Denne pila viser hvilken side av bilen du skal fylle drivstoff.

Det er også avgjørende å vite hvilken type drivstoff bilen skal fylles med. Hvis man ikke er veldig bilinteressert, får man enkelt svaret ved å sjekke ut manualen som skal ligge i bilen.

Der får du også svaret på hvordan man åpner lokket til drivstofftanken, som noen ganger kan være veldig plundrete og irriterende hvis man ikke kjenner bilen.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Om man ferierer i utlandet i sommer, er det en ting som er viktig å ha i hanskerommet dersom man kommer i en ulykke.

- Vi har hatt situasjoner med telefoner fra fortvilte kunder som er innbrakt på politistasjonen etter å ha vært innblandet i en ulykke under ferieturen i utlandet. De har ikke vært i stand til å dokumentere for det lokale politiet at de har gyldig forsikring på bilen, fortalte Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, til DinSide i juni.

Han forklarte at det er en ting som kan forhindre at slike situasjoner oppstår: At man har med deg et trafikkforsikringsbevis eller såkalt Grønt kort i bilen. Det er en internasjonal anerkjent dokumentasjon på at bilen din har gyldig ansvarsforsikring. Dette kortet får du ved å kontakte forsikringsselskapet ditt.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer