Dette blir en ny Mini

BMW bekrefter nå at konseptbilen Paceman skal danne basis for en produksjonsmodell.

Paceman er en slags krysning mellom en SUV og en kupé, en ekte crossover med andre ord Foto: Mini
Paceman er en slags krysning mellom en SUV og en kupé, en ekte crossover med andre ord Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mini Paceman er en slags liten SUV-kupé som vises som konseptbil i disse dager på bilutstillingen i Detroit. På mange måter er den en kupéutgave av Minis ferskeste modell, nemlig Countryman. Mini er i ferd med å utvide modellrekken sin betydelig og mange hadde nok regnet med at Paceman blir en kommende produksjonsmodell.

Les prøvekjøring av Countryman her.

Under fremvisningen i Detroit bekreftet nylig en offisiell Mini-talsmann disse spekulasjonene, i følge en lang rekke medier som var tilstede, deriblant Motorauthority. Talsmannen som sitter i BMWs styre sa at dette skal bli Minis syvende modell. I dag har vi vanlige Mini, kabrioleten, Clubman og Countryman. I tillegg kommer det både en kupé og en roadster som begge er ventet i løpet av et drøyt års tid, kupeen først.

Les mer om Mini Coupé og Roadster her.

Neste år?

I følge Motorauthority ble det sagt at produksjonsversjonen vil ligge tett opptil konseptet, og at man nå jobber videre med utviklingen av denne. Endelig lanseringstidspunkt vil angivelige bli annonsert i løpet av de kommende månedene. En ren gjetning er at den ferdige versjonen blir vist mot slutten av neste år, eller i starten av 2013.Firehjulsdrift

Paceman deler naturligvis mye av teknikken med Countryman. Konseptbilen har firehjulsdriftsystemet ALL4 som jobber med en elektromagnetisk senterdifferensial og i utgangspunktet lik fordeling mellom frem- og bakhjul, men som kan variere etter forhold og behov.

Motoren er en 1,6-liters turbomotor med hele 211 hestekrefter og 260 newtonmeter, hentet fra Mini John Cooper Works. Sammen med firehjulsdriftsystemet burde det gjøre Paceman svært kapabel og morsom, ikke minst på norske vinterveier.

Mindre motorer

Heldigvis for norske kjøpere tyder alt på at det også blir mindre motorer tilgjengelig, som i Countryman, trolig også i kombinasjon med forhjulsdrift. Mest aktuell blir kanskje den velkjente 1,6-litersdieselen med 112 hester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer