Test: Alfa Romeo Giulia

Dette blir kanskje BMW 3-series største konkurrent

Med sin nye Giulia har Alfa fått til en fin kombinasjon av italiensk personlighet og reell kjøreglede. I siktet legger ikke Alfa skjul på at de har fremfor alle BMWs 3-serie.

STERK: Giulia gjør slett ikke skam på det stolte Alfa-navnet – og spiller helt klart i liga med BMW. FOTO: ANDREAS LIBELL
STERK: Giulia gjør slett ikke skam på det stolte Alfa-navnet – og spiller helt klart i liga med BMW. FOTO: ANDREAS LIBELL Vis mer
Publisert

«Hold 40 kilometer i timen gjennom slalåm-banen uten å velte kjeglene! .... før full fart tilbake til start..!»

Tiraden fra instruktøren kommer som en maskingeværsalve mens han peker og forklarer ivrig før deltakerne på lanseringen hopper inn bak rattet og følger lederbilen for en første gjennomgang av testløypa.

Alfa Romeo Giulia er bilen som igjen skal sette Alfa Romeo på kartet igjen. Dens største konkurrent er trolig også den det er hentet mest inspirasjon fra, BMW 3-serie.

Giulia er etterfølgeren av Alfa Romeo 159, som ikke ble noen direkte salgssuksess og avsluttet sin karrierè i 2011. Siden har Alfa slitt med stygge rykter om nedleggelse.

Nå er de imidlertid tilbake med Giulia for å ta tilbake sitt gode navn å rykte. Lar vi oss overbevise?

Lett og elegant, men også muskuløs

Til tross for at det er gjort store forandringer på Giulia i forhold til forgjengeren er det klare gjenkjennelige tegn til forgjengeren.

I og med at plattformen er blitt endret fra for- til bakhjulsdrift er proporsjonene noe endret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer