Polestar 3

Dette blir Polestars neste elbil

Det som mest sannsynlig blir Polestars neste bil blir bygd på samme plattform som populære Volvo XC90.

POLESTAR 3: Dette er det eneste bildet svensk-kineserne har vist av deres etterlengtede SUV. Foto: Polestar
POLESTAR 3: Dette er det eneste bildet svensk-kineserne har vist av deres etterlengtede SUV. Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1, 2 ... Det er navnene på Polestars to bilmodeller til dags dato. Men det stopper naturligvis ikke der. Det svensk-kinesiske bilmerket har kommet for å bli. Om man har lært å telle til tre, skjønner man raskt hva som blir navnet på Polestars neste bil.

Ikke nødvendigvis. Det kan bli et kappløp mellom Polestar Precept, som vi omtalte allerede i starten av fjoråret, og ... Polestar 3. Nå har i alle fall administrerende direktør Thomas Ingenlath i Polestar gitt spennende informasjon om sistnevnte.

Basert på norgesfavoritt

Som mange kjenner til er det tette bånd mellom Polestar og Volvo, da de blant annet har felles eier i kinesiske Geely. Det er nå kjent at førstnevntes neste elbil skal baseres på neste generasjon av norgesfavoritten Volvo XC90, den store SUV-en som i neste generasjon også er varslet å komme med en heleletrisk drivlinje.

Det amerikanske bilmagasinet Car and Driver skriver at Polestar 3 i USA skal produseres på samme fabrikk, i South Carolina, som i dag bygger Volvo S60. Der vil også neste Volvo XC90 settes sammen.

XC90 er en stor og forholdsvis dyr SUV, som mange nordmenn har knyttet til sitt bryst. Det var mye takket være den ladbare T8-versjonen, som ifølge mange kom ufortjent godt ut av den norske avgiftskalkulatoren, til tross for tung vekt og marginal elektrisk rekkevidde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer