Polestar 3

Dette blir prisen

Polestar har avslørt startprisen på sin første SUV.

POLESTAR 3: Den neste Polestar-bilen lanseres i høst. Nå vet vi hva startprisen blir ... i euro. Foto: Polestar/Stefan Isaksson
POLESTAR 3: Den neste Polestar-bilen lanseres i høst. Nå vet vi hva startprisen blir ... i euro. Foto: Polestar/Stefan Isaksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polestar 2 har vært en suksess her til lands, og ble i 2020 utdelt prisen som «Folkets Favoritt» i Årets bil 2021 av leserne i DinSide og Dagbladet.

I fjor høst ble det kjent at Polestar 3, en SUV, blir Polestars neste elbil etter 2, og i juni kom nyheten om at elbilen lanseres i oktober og at den settes i produksjon i 2023.

ÅRETS BIL: Dette var reaksjonene etter at Polestar 1, Porsche Taycan og Aston Martin ble prøvekjørt. Video: Rune M. Nesheim / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Prisen

Polestar slipper stadig mer drypp med informasjon om kommende Polestar 3, og toppsjefen, Thomas Ingenlath, har ifølge Automotive News Europe avslørt startprisen på SUV-en.

Nettstedet skriver at Polestar 3 vil koste fra 75 000 euro, rundt 770 000 kroner med dagens kurs, når den blir tilgjengelig. For en topputstyrt Polestar 3 må du ut med 110 000 euro, 1,13 millioner kroner med dagens kurs.

Med den startprisen vil den overstige grensen for moms som fra 1. januar 2023 innføres på elbiler som koster 500 000 kroner.

En tilskuddsordning vil imidlertid gjøre at det gis tilskudd for inntil 500 000 av bilverdien, hvis størrelse samsvarer med momsen. I praksis vil det altså legges til 25 prosent (= momssatsen) på den delen av prisen som overstiger 500 000 kroner.

Tre biler på vei

Det er nå tre Polestar-modeller på vei: 3, 4 og 5. Disse skal ha en WLTP-rekkevidde på drøye 600 kilometer, ifølge Car and Driver.

Polestar 4, beskrives som en coupe crossover, mens femmeren - tidligere kjent som Percept - er flaggskipet i form av en større sedan.

Polestar 3 skal bygges på samme plattform som nye Volvo XC 90, men den skal bli mer sporty, og plassen innvendig blir mindre. Noe som gjør at bilen får to seterader i stedet for tre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer