Volkswagens nye bilmerke - Cupra

Dette blir Volkswagens ungdoms-merke

Ytelsesmerket til Volkswagen skal bli ungdommelig - og elektrisk. – Kombinasjon av hva du får og hva det skal koste vil sette merket på det norske bilkartet, sier importøren.

Cupra er navnet på Volkswagen-gruppens nye bilmerke. Det skal satse på elektriske og ungdommelige biler. Her er Cupra Formentor første bil på besøk i Norge. Foto: Øystein B. Fossum
Cupra er navnet på Volkswagen-gruppens nye bilmerke. Det skal satse på elektriske og ungdommelige biler. Her er Cupra Formentor første bil på besøk i Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Cupra er navnet på Volkswagen-konsernets nye bilmerke. Navnet går ut fra det spanske bilmerket Seat, som tidligere har titulert sine sprekeste versjoner med mellomnavnet Cupra - Seat Cupra.

Allerede for flere år siden varslet Dinside at Cupra var gjort om til et eget bilmerke, men den gang skulle fokuset skulle være på prestasjonsbiler. Merket har eksistert i knappe tre år, før det nå skal gjøres endringer.

Tvert om

Prestasjonsbiler er det til dels fortsatt. I høst kom vi for eksempel over en oppgradert versjon av SUV-en Cupra Formentor, som stod for seg selv på en parkeringsplass.

Det var en mildt sagt lekker SUV, med toliters turbomotor, 310 hester, 400 Nm og firehjulstrekk. For to uker siden ble samme Formentor dessuten vist med en av søstermerket Audis turbomotorer.

Men ... her i landet ble det ikke solgt et eneste eksemplar av det nye bilmerket i løpet av 2020. Heller ikke i løpet av årets første måneder har det blitt registrert én eneste Cupra i Norge.

Ikke lansert i Norge

Det er enkelt og greit fordi det ikke er åpnet for salg av merket ennå. Først denne våren lanserer importøren de første to modellene i Norge - Formentor og sin nære slektning av bestselgeren VW ID.3, Cupra Born (bygd på samme MEB-plattform).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.