Dette bør du ha med i bilen på påskefjellet

Hvert år angrer mange tusen norske bilister bittert på at de ikke gjennomførte elementære forberedelser. Du vil vel ikke gå i samme felle?

Gå til anskaffelse av hjelpemidlene på vår liste, så er du godt forberedt på å takle de fleste situasjonene Kong Vinter har å by på. Foto: Per Ervland
Gå til anskaffelse av hjelpemidlene på vår liste, så er du godt forberedt på å takle de fleste situasjonene Kong Vinter har å by på. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du glir av veien en sen vinterkveld midt på Hardangervidda mens tung snø laver ned. Eller at du får motorstopp midt på Finnskogen, der det tilfeldigvis er 35 kalde. Eller at du kjører deg fast i den dype snøen på vei ned fra den øde beliggende vinterhytta til din grandonkel. Eller at du går tom for drivstoff midt på Dovrefjell, akkompagnert av en skikkelig vinterstorm.

Les også: Nå må du fylle mer luft i dekkeneLes også: Se opp for dieseldyrene

Kan bli dramatisk

Sannsynligheten for at akkurat du ender opp i en av overnevnte situasjoner er heldigvis - statistisk sett - svært begrenset. Men ikke desto mindre kan slike opplevelser bli svært dramatiske for den som faktisk rammes. Vi snakker her om episoder som i verste fall kan resultere i forfrysninger og det som verre er.

Nyttig også for urbanisten

Er du blant dem som aldri legger ut på langtur med bil? Vi vil likevel oppfordre deg til å lese resten av denne artikkelen. De aller fleste som kjører bil vinterstid, vil nemlig oppleve mer eller mindre kalde situasjoner i sammenheng med isete ruter og store snøfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer