Dette bør du sjekke før du kjøper solbriller til bil

Innsiden av glasset er noe av det viktigste.

Det er viktig å velge et par solbriller som ikke hindrer sidesynet. Foto: Panthermedia
Det er viktig å velge et par solbriller som ikke hindrer sidesynet. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solbriller til bilen? I tusener av norske hanskerom ligger det utallige varianter av bensinstasjonbriller og gamle briller som forlengst er passé. Briller du helst ikke vil bli sett med, men som fortsatt duger.

Spesielt viktig når solen står lavt

Men duger de, egentlig? Valg av briller til bil er langt viktigere enn cafébriller, spradebriller - eller sportsbriller (med mindre du bedriver heseblesende ekstremsport som kan utøve fare for din og ikke minst andres liv eller helse). Og det er spesielt viktig på denne tiden av året, når solen står lavt og treffer deg midt i øynene.

Hvilket merke og hvilken prisklasse du velger er opp til deg - men det er et par ting du bør være på utkikk etter. Her er sjekklisten.

Visste du at hver femte solbrille er feilmerket?

Dette bør du se etter:

Polariserte glass– Du bør se etter polariserte briller, det man gjerne kaller Polaroid-briller, sier Camilla Nielsen, nordisk markedssjef for brilleprodusenten Luxottica, til DinSide. – Disse glassene tar bort, eller minimerer refleksjoner fra vannspeil i veien - eller fra vinduer og andre biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer