Dette dekket holder orden på lufttrykket

Goodyear påstår de har funnet løsningen.

EN SMARTING: Goodyears nye dekkteknologi holder orden på lufttrykket selv, og fyller dessuten på ekstra luft når trykket blir for lavt. Foto: Goodyear
EN SMARTING: Goodyears nye dekkteknologi holder orden på lufttrykket selv, og fyller dessuten på ekstra luft når trykket blir for lavt. Foto: Goodyear Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å sjekke lufttrykket for alle fire dekkene kan ikke sammenliknes med å vaske bilen en iskald høstdag, eller å gå tom for bensin 4 mil unna nærmeste bensinstasjon. Det kan derimot fint sammenliknes med ubehageligheter som å ikke finne fjernkontrollen, bare finne den ene skoen like før du skal gå ut, eller å glemme månedskortet etter at du har gått 700-800 meter, slik at du må snu og gå hjem igjen.

Les også: Et helt utrolig dekk

Goodyear vet at slike problemer kan skape dårlig humør i heimen, og med sitt automatiske luftmålingssystem kan det bli en slutt på at du må sjekke lufttrykket i tide og utide.

Er du en av dem? En av ti kjører med feil trykk i dekkene

Dekkteknologien vises i disse dager fram under en messe i Hannover for kommersielle kjøretøy, og den siste delen er grunnen til at vi har satt "kan" i kursiv. Foreløpig er dekkene nemlig forbeholdt den delen av bil- og kjøretøyparken som vi kaller tungtransport.

Les også: Dette betyr dekkmerkingen

Sjekker trykket selv

Ifølge en pressemelding fra Goodyear utgjør dekkproblemer den største vedlikeholdsutgiften for bedrifter som har transport som sin hovedgeskjeft, og mer enn 50 prosent av alle lastebil- og trailerhavari skyldes dekktrøbbel av noe slag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer