Bilbatteri

Dette dreper batteriet

Det er fire ting som gjør at startbatteriet i bilen din tar kvelden altfor tidlig. Den gode nyheten er at dette kan du enkelt fikse selv.

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert

Småkjøring, småkjøring, småkjøring.

Etter flere måneder med vinter og kaldstart, er vi inne i den perioden av året da svært mange bilister opplever startproblemer og nødstopp lang veien. Hovedårsaken er mange kort kjøreturer med bruk av varme i seter og ratt, samt varmetråder i bakrute, speil og frontrute, har tappet batteriet for strøm. For mange bileiere er akkurat dette normalen nå på vinteren. Etter mange mørke og kalde uker, synger batteriet nå på siste verset.

- Våre veipatruljer har det travelt om dagen på grunn av kuldegradene. Og det er batteriproblemer som går igjen, bekrefter Petter Schøyen, leder SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Han kjenner igjen problemet med mye småkjøring:

Småkjøring dreper batteriet

- Kulda reduserer effekten på startbatteriet i bilen. Samtidig har mange mye småkjøring med bruk av alle elektriske varmere som finnes i moderne biler. Det betyr rett og slett at du tapper mer strøm fra batteriet enn det dynamoen klarer å lade tilbake. Etter en stund fører dette til flatt batteri og startproblemer, sier Schøyen.

Hans beste tips for å unngå problemene er ganske enkle:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer