Dette er bilene Folksam anbefaler

Se listen med de beste bilene på både miljø og sikkerhet i 2015.

75 GRAM: Toyota Yaris Hybrid er blant de bilene som både klarer sikkerhetskravene og som, takket være lavest forbruk blant biler med fossilt drivstoff, topp-anbefalt-utmerkelse fra Folksam i småbilklassen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
75 GRAM: Toyota Yaris Hybrid er blant de bilene som både klarer sikkerhetskravene og som, takket være lavest forbruk blant biler med fossilt drivstoff, topp-anbefalt-utmerkelse fra Folksam i småbilklassen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har for 18. året på rad gransket bilprodusentenes nye modeller med fokus på sikkerhet og grad av forurensning. Resultatet har blitt en liste over hvilke nye bilmodeller som er «gode valg».

I år er det hele 72 modeller som får plass på listen, og det til tross for at kravene er blitt innskjerpet to år på rad. Resultatene viser nemlig at utslippene har minsket drastisk i løpet av de siste ti årene.

Klasseledere belønnes

Bilene er valgt ut fra kriterier som sikkerhet og lavt bensinforbruk/lavt CO2-utslipp. Alle bilene i listen til Folksam tilfredsstiller altså kravene, men spesielt anbefales biler som er klasseledende og/eller ekstra sikre, som et godt kjøp.

Kravene justeres naturligvis hvert år med tanke på den kontinuerlige teknologiutviklingen i bilindustrien.

Miljøkravene Folksam har i år er ganske omstendelige - du finner dem her.

Autobrems gir bonuspoeng

Ekstra sikre er de bilene som, i tillegg til å ha oppnådd fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester, (eller minst 20 prosent bedre resultat enn snittet i Folksams egen sikkerhetsundersøkelse), kan leveres med autobrems (anti-kollisjonssystem).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer