Norgesferie i bil?

Dette er bilene som aldri stopper

Kjører du ett av disse bilmerkene er du nesten garantert å slippe problemer langs veien. I en Porsche, Jeep eller Land Rover derimot ...

BILER FRA ASIA: Det er stor forskjell mellom de de beste og dårligste bilene i undersøkelsen. Vil du unngå stopp langs veien, så sats på Lexus, Kia, Toyota eller Honda. Foto: Rune Korsvoll
BILER FRA ASIA: Det er stor forskjell mellom de de beste og dårligste bilene i undersøkelsen. Vil du unngå stopp langs veien, så sats på Lexus, Kia, Toyota eller Honda. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

En nødstopp langs veien er sjelden hyggelig. Bedre blir det ikke når bilen er fullastet og familien er på vei til etterlengtet ferie. Det er ikke bare ubehagelig. Det kan være trafikkfarlig.

Svenske Länsförsäkringar, som forsikrer 3,2 millioner kjøretøyer i vårt naboland, har laget en rapport over bilene som oftest får problemer langs veien ... og de som bare går og går.

Skadene ekspertene har studert nærmere er motor, kjøle/varmeanlegg, girkasse/drivverk, elektronikk, drivstoffsystem, styring og bremser.

De beste bilene

Forskjellen på de dårligste og beste bilene er svært stor. I den såkalte Maskinskaderapporten 2020 er Lexus, Kia og Toyota nesten usynlige i statistikken. Det betyr at de nesten aldri får problemer langs veien. Også Honda og Mazda er blant bilmerkene med svært få nødstopp lang veien.

Alle unntatt Kia har fem års nybilgaranti. Kia med sine sju år, kan muligens ha noen flere feil som blir ordnet på garantien uten at de registreres i denne rapporten. Det kan også være at noen merker er flinkere enn andre til å ta reparasjoner på såkalt «goodwill» etter at garantien har utløpt. I så fall kan også dette påvirke statistikken noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer