Volvo XC50 og XC20

Dette er bilene Volvo satser på framover

Fossildrevne og elektriske SUV-er later til å være Volvos suksessoppskrift i lang tid.

NOK Å GJØRE: Geely-konsernet ligger ikke på latsiden når det kommer til å produsere nye biler. Snart kan vi få se både Volvo XC50 og Volvo XC20. Foto: Volvo
NOK Å GJØRE: Geely-konsernet ligger ikke på latsiden når det kommer til å produsere nye biler. Snart kan vi få se både Volvo XC50 og Volvo XC20. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har kanskje mistet én av sine viktigste designere til Tesla, men den svensk-kinesiske bilprodusenten ligger ikke nede med brukket rygg av den grunn. De har imidlertid mange spennende prosjekter i gjære.

De siste åra har biler som XC90, V- og S90, XC60, XC40, samt V- og S60 kommet på rekke og rad, på nye Volvo-plattformer - og samtlige har blitt godt mottatt. Det bevitner en lang rekke nasjonale, norske og internasjonale priser:

Volvos revolusjonerende rekke biler

XC-offensiv

Etter at kinesiske Geely kjøpte Volvo i 2010 har svenskene dermed fått en ny vår og samtidig gått nærmest umerkelig fra et klassisk folkebil-merke til å havne i premium-segmentet sammen med tyskere som Audi, BMW og Mercedes. Og i åra framover vil Volvo satse videre på SUV.

Både XC90 og XC60 er på andreplass i sine segment i Europa, mens XC40 kommer til å gjøre det godt som følge av Årets Bil-prisen. Også i Amerika og Kina gjør Volvo-SUV-ene det godt.

XC-familien, betegnelsen Volvo benytter på SUV-ene, kommer til å vokse i framtida, ifølge svenske Auto Motor Sport. Sports-SUV-en XC50 og en lillebror i XC20 er fristende å produsere.

- Potensielt, men ikke på kort sikt, har Europa-sjef Lex Kessemarkers kommentert XC50 overfor Auto Motor Sport, som mener mye av teknikken ligger til rette for en slik bil.

Elbiler kommer

Det spekuleres også i en helelektrisk versjon av XC50. Trolig har også stjernedesigner Ian Kettle, som nylig hoppet over til Tesla, bidratt med bilens utseende. Kettle står blant annet bak designet av XC40 og SUV-konseptet Volvo Concept 40.1, som skulle tilrettelegge eldrift.

Kanskje vil en eldrevet XC40 (eX40), basert på på konseptet 40.2, komme på markedet allerede i 2019, før en stor elektrisk SUV (eX90?) kan komme allerede i 2020. I tillegg har konsernet mange planer med Polestar-merket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer