Dette er Dakar 2004

Første nyttårsdag går startskuddet for et av verdens mest berømte arrangementer - Dakar-rallyet. Norske Pål Anders Ullevålseter er blant eventyrerne som skal forsøke å kjempe seg frem til Dakar i løpet av 18 dager.

Publisert
Sist oppdatert

Mens fjorårets løp endte opp i den egyptiske rødehavsbyen Sharm el Sheik, er årets løp tro mot tradisjonene. De mange hundre deltakerne skal nemlig i likhet med pionerene i 1978 sette kursen mot klassiske Dakar, hovedstad i den Vest-afrikanske kyststaten Senegal. Den ekstraordinære kjøreturen skal gå gjennom to europeiske og fem afrikanske land. På den franske startstreken står nærmere 200 motorsykler, rundt 150 biler og nærmere 70 lastebiler, etterfulgt av cirka 200 støttekjøretøyer. I og på de mer enn 600 kjøretøyene finner vi deltakere fra 41 nasjoner, deriblant tyske Jutta Kleinschmidt, en av tre deltakende kvinner.

11.000 kilometer

18 dager og 17 etapper senere vil de beste kjøretøyene og de tøffeste førerne ha tilbakelagt over 11.000 kilometer, hvorav drøye 9.000 av dem på det afrikanske kontinentet. Den afrikanske delen av løpet går gjennom Marokko, Mauritania, Mali, Burkina Faso og ender altså opp i Senegal.

Mens de profesjonelle lagene ofte nyter godt av et stort og ressurskrevende støtteapparat, må amatørene, som utgjør 80 prosent av deltakerne, stort sett stole på seg selv og andre deltakere. Amatørenes sjanser til å fullføre er derfor betraktelig lavere enn for de profesjonelles vedkommende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer