Dette er Dakar 2005

Nyttårsaften går startskuddet for et av verdens mest berømte arrangementer - Dakar-rallyet. Blant eventyrerne som skal forsøke å kjempe seg frem til Dakar i løpet av 17 dager finner vi tre nordmenn.

Publisert
Sist oppdatert

Pål Anders Ullevålseter er snart for veteran å regne og stiller i motorsykkelklassen for fjerde gang. Men denne gangen får Ullevålseter faktisk selskap av flere nordmenn, Erik Nielsen og Ivar Tollefsen. De satser på at en Toyota Hi-Lux skal holde ut de mer enn 9.000 kilometrene fra Barcelona til Dakar.

Mer enn 450 deltakere

De tre nordmennene vil imidlertid få knallhard konkurranse. I skrivende stund ser det ut til at rundt 165 biler og 230 motorsykler vil stå klare på startstreken den 31. desember. I tillegg vil 67 lastebiler være med på leken.

Lange spesial-etapper

Dakar 2005 er noe kortere enn Dakar 2004, som var over 11.000 kilometer langt. Men selv om deltakerne slipper unna med drøye 9.000 kilometer, er det ikke dermed sagt at de kan puste lettet ut. Arrangørene lover nemlig at Dakar 2005 vil bli hardere og mer intenst. For selv om total-distansen har blitt kortere, er spesial-etappene like lange som i fjor, nærmere bestemt 5.430 kilometer.

Fem land

Deltakerne starter i Barcelona og skal tråkle seg gjennom fire afrikanske land - Marokko, Vest-Sahara, Mauritania og Mali - før de dyktigste ender opp i Senegals hovedstad Dakar den 16. januar. Det betyr at arrangørene denne gangen har valgt å hoppe over Burkina Faso. Du finner en oversikt over de ulike etappene her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer