Dette er de beste og dårligste bruktbilene

Omfattende tysk rapport forteller sannheten om tilstanden.

HVEM HOLDER BEST? En omfattende rangering tar for seg hvilke biler som holder seg best på et 10 års løp.  Foto: COLOURBOX
HVEM HOLDER BEST? En omfattende rangering tar for seg hvilke biler som holder seg best på et 10 års løp. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det tyske kontroll- og sertifiseringsorganet TÜV som årlig kommer med en rapport som forteller hvilke bruktbbiler som har flest og færrest feil. Rapporten tar for seg biler som er fra to til 11 år gamle.

Listen baserer seg på innrapporterte feil og erfaringer, da også tyske biler er inne til kontroll hvert andre år, etter at de fyller tre.

LES OGSÅ: Dette må du se etter om du skal kjøpe bruktbilPå denne måten kan TÜV utforme en temmelig presis rapport som sier mye om hvordan bilene holder seg gjennom årenes løp.

Rapporten viser også hvor eierne legger igjen penger og energi. Det er naturlig å tenke at biler som er dyre å kjøpe, også blir bedre ivaretatt enn et billig alternativ. Dette påvirker naturlig nok hvilken stand bilene er i etter noen år.

Undersøkelsen delte bilene opp i årsklasser hvor to og to år ble slått sammen.

LES OGSÅ: Nå er det vanskelig å selge bruktbilen

Mercedes-Benz, Audi og Porsche på topp

Av de to til tre år gamle bilene er det Mercedes B-Klasse som kommer best ut i rapporten. B-klassen holder seg åpenbart godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer