Dette er de beste vinterdekkene

Forbrukerrådet går enda et par skritt lenger enn hva som er tilfellet med den årvisse dekktesten.

VÆR RIKTIG SKODD: Med utgangspunkt i NAFs vinterdekktester de siste fem årene, har Forbrukerrådet foretatt en grundig analyse og kommer nå med sine konklusjoner.  Foto: COLOURBOX.COM
VÆR RIKTIG SKODD: Med utgangspunkt i NAFs vinterdekktester de siste fem årene, har Forbrukerrådet foretatt en grundig analyse og kommer nå med sine konklusjoner. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er viktig å skifte hjul i tide når vinteren kan sette inn brått og uventet omtrent når som helst etter høstjevndøgn. Det er samtidig viktig å være skodd etter forholdene - eksempelvis er det ingen god idé å ville gardere seg ved å kjøre med vinterdekk når føre og vær slett ikke tilsier det.

Men nå er den tiden på året da det ikke er noen grunn til å nøle lenger de aller fleste stedene i landet vårt. Tidligere i høst presenterte vi den årlige vinterdekktesten som Norges Automobil-Forbund (NAF) står bak.

Billigdekk har fått mye kritikk

Flere år på rad har vi måttet advare mot billigdekk fra ukjente produsenter. Men innimellom kommer det overraskelser. I år var det et dekk fra Taiwan som sto for den største.

Taiwanske Maxxis er nok ukjent for de fleste, men presterte på det jevne i alle disipliner, og endte i topp både på snø og vått føre.

Trenger du nye dekk? Slik sjekker du

Over tid

Forbrukerrådet har villet gå lenger og har derfor analysert de siste fem års resultater fra NAFs vinterdekk-tester. På bakgrunn av dette mener forbrukerorganisasjonen å kunne fortelle deg hvilke produsenter som lager de beste – og de dårligste – vinterdekkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer