Irriterer i trafikken:

Dette er de mest aggressive sjåførene

BMW troner øverst på listen over bilmerker som oppfattes å ha de mest aggressive sjåførene. Toyota-sjåførene er i motsatt ende.

MÅ FØLGE LOVEN: – Også BMW-eiere må følge de lover og regler som gjelder i trafikken, sier Marius Tegneby, som er informasjonsdirektør i BMW Norge. Illustrasjonsfoto: Markus Pentikainen.
MÅ FØLGE LOVEN: – Også BMW-eiere må følge de lover og regler som gjelder i trafikken, sier Marius Tegneby, som er informasjonsdirektør i BMW Norge. Illustrasjonsfoto: Markus Pentikainen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har dårlige opplevelser i trafikken, med ett eller flere bilmerker. I en ny undersøkelse som Norstat har gjort for forsikringsselskapet Storebrand, ble 5.000 nordmenn bedt om å svare på spørsmål, om hvordan de opplever trafikken på norske veier.

Ett av spørsmålene omhandler hvilke bilmerker som oppfattes som de mest aggressive i trafikken. Hele 53 prosent av de spurte svarte BMW. På de neste plassene kommer Audi og Tesla, med henholdsvis 37 og 30 prosent.

Se topp 5-lista, forsiktig-lista og hva som irriterer oss mest i trafikken lenger ned i artikkelen.

Gjengangere

- BMW og Audi er gjengangere, som vanligvis topper slike undersøkelser. BMW skiller seg også spesielt ut i vår skadestatistikk. Litt mer overraskende er det at Tesla kommer så høyt ut, når man ser det forholdvis lave antall Tesla-biler på veien, sier Motor-fagsjef Petter Berg i Storebrand til Dinside.

Den norske BMW-importøren ønsker imidlertid ikke å spekulere i om BMW-eiere oppfører seg annerledes enn andre bilister i trafikken.

- Veitrafikkloven gjelder også for BMW-eiere. I likhet med andre trafikanter må også de forholde seg til de lover og regler som gjelder i trafikken, uansett om de har mange eller få hestekrefter under panseret, sier informasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer