Stortinget har vedtatt 22 nye bommer i 2019

Dette er de nye bomprosjektene

I 2018 tok bommene inn 11 milliarder kroner. Her er de 22 nye bomprosjekter som har blitt vedtatt åpnet av Stortinget i år.

22 NYE BOMPROSJEKTER: Stortinget har vedtatt 22 nye bomprosjekter i tillegg til de 59 som er i drift i dag. Mange vil bli satt i drift i år, ifølge Statens vegvesen. Foto: Rune Korsvoll
22 NYE BOMPROSJEKTER: Stortinget har vedtatt 22 nye bomprosjekter i tillegg til de 59 som er i drift i dag. Mange vil bli satt i drift i år, ifølge Statens vegvesen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22 nye bomprosjekter er vedtatt åpne av Stortinget i løpet av 2019, men de er fortsatt ikke satt i drift. Bare i to av disse prosjektene skal bilistene betale 18 milliarder bom-kroner.

Og da har vi ikke tatt med det aller største prosjektet - Oslopakke 3, trinn 2 - som starter innkrevingen 1. juni. Der skal bilistene bidra med «minimum» 23 milliarder kroner, fram til 2036, ifølge forliket mellom politikerne i Oslo og Akershus.

Ved inngangen til 2019 hadde 59 veiprosjekter bompengeinnkreving her i landet. Totalt 81 prosjekter var ved dette tidspunktet vedtatt av Stortinget, noe som vil si at 22 prosjekter ennå ikke har startet innkrevingen.

Bare siden april har Stortinget i tillegg vedtatt tre nye prosjekter: E18 i Telemark, mellom Langangen og Dørdal - E6 i Trøndelag, mellom Ulsberg og Melhus - samt en forlengelse av Samferdselspakke Kristiansand, fase 1.

Nye milliard-bommer

Listen over bompengeprosjekter som er vedtatt av Stortinget, men som ennå ikke er satt i drift, inneholder flere store prosjekter. Vi finner for eksempel fergefri E39 Rogfast, nord for Stavanger, som blant annet får verdens dypeste undersjøiske veitunnel under Boknafjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer