Dette er de sikreste barnesetene

Barnet bør sitte med ryggen vendt mot kjøreretningen så lenge som mulig. Og det er de bakovervendte setene som gjør det best i ny test.

BAKOVERVENDT: Seter som er bakovervendt er ofte litt mer kompliserte å montere, men gir bedre sikkerhet ifølge Trygg Trafikk. Foto: NTB SCANPIX
BAKOVERVENDT: Seter som er bakovervendt er ofte litt mer kompliserte å montere, men gir bedre sikkerhet ifølge Trygg Trafikk. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har testet 17 barneseter for barn mellom 9 måneder og opp til 4 år.

Bilbarnesetene som gjør det best er de hvor barnet sitter med ryggen mot kjøreretningen.

BeSafe iZi Pluss på topp

Vinneren av testen er BeSafe iZi Pluss, som også er testens nest dyreste. Deretter følger syv seter som Folksam betegner som et godt valg.

Les også: NCAPs test av 35 barneseter.

Folksam opplyser at det er stolene som gjør det mulig for barnet å sitte baklengs så lenge som mulig, som utgjør den største forskjellen mellom de dårligste og de beste stolene.

Beatsafe iZi scorer også høyt med to andre modeller, Kid X1 i-Size og Modular RF. Begge disse fåes med isofix og til en pris omkring 4000 kroner, avhengig av hvor du handler.

Les også: Storkontroll av barneseter

Krever mye plass

Om vinneren iZi Plus kommenteres det i testen at det er en romslig stol som gjør at barnet kan vokse i den. Problemet med dette er da at stolen krever noe mer plass i bilen, og at beinstøtten kan gjøre det vanskelig å plassere stolen i midten av baksetet. Som Dinside har omtalt tidligere, er mange biler rett og slett for små for de bakovervendte barnesetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer