Test av barnestoler 2019

Dette er de sikreste barnesetene

Norske BeSafe iZi Plus er best av alle i Folksams nye barnestoltest. Den har ny sidebeskyttelse og kan brukes bakovervendt til barnet er fem år.

DERFOR BØR SETET VÆRE BAKOVERVENDT: Video fra kollisjonstest med framovervendt barnestol vise de store belastningene på hode og nakke. Video: Folksam Vis mer Vis mer
Publisert

Det er det svenske forsikringsselskapet Folksam som har testet elleve barneseter som passer til barn fra ni måneder til fire år. I tillegg vises resultatene fra fem stoler som ble testet i 2017, men som fortsatt er i salg.

Fire av stolene får toppkarakteren 4. Best av alle er altså BeSafe iZi Plus X1, fra HTS. Den er beregnet på barn fra 9 måneder til fem år (25 kilo) og har ny sidekollisjons-beskyttelse. Stolen har en deformasjonssone, på samme måte som fronten i en bil. Den tar opp kraften fra kollisjonen før den treffer barnet, ifølge testen.

Flere bra valg

Den norske barnestol-produsenten har også to andre stoler som får beste karakter - BeSafe iZi Kid X2 og X3. Den siste stolen med karakteren 4 er Britax Römer Max-Way Plus.

Flere av stolene med karakteren 3 blir også betegnet som bra valg av Folksam. Felles for alle disse stolene er at de brukes bakovervendt.

Akkurat dette er et viktig poeng. Folksams tester viser at belastningene i en frontkollisjon er tre ganger høyere på et lite barn som sitter i en forovervendt barnestol, enn i et bakovervendt sete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer