Euro NCAP: De tryggeste bilene i 2021

Dette er de sikreste bilene på markedet

Mercedes-Benz, Skoda, Nissan og Toyota hadde de sikreste bilene i 2021, ifølge Euro NCAP.

«BEST I KLASSEN»: Dette er de sikreste bilene i 2021, ifølge Euro NCAP. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når renommerte Euro NCAP har testet et visst antall biler i løpet av ett år, publiserer kollisjonstesterne i Leuven i Belgia en liste over de sikreste bilene det året. 2021 har vært et slikt år - i motsetning til 2020, da det for første gang på ti år ikke ble presentert noen slik liste.

I løpet av året ble det testet 33 ny biler, hvorav 66 prosent (22) fikk toppscoren og fem stjerner. Dermed kan DinSide presentere lista over de tryggeste nybilene som ble testet av Euro NCAP i 2022.

Fem stjerner

Ved å gjennomgå Euro NCAPs test må bilene gjennom et større antall forskjellige kollisjoner, der de får poeng innen forskjellige vurderingsområder og kategorier:

  • Beskyttelse av voksne
  • Beskyttelse av barn
  • Beskyttelse av fotgjengere
  • Sikkerhetsassistanse

Til slutt, basert på poengene i hver kategori, ender bilene opp med å bli stjernerangert, fra null til fem stjerner, der fem stjerner er best. Med en stor utvikling på bilenes sikkerhet har fem stjerner de siste årene blitt nærmest en mal for mange av bilprodusentene, mens fire eller færre stjerner blir sett på som et nederlag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.