Euro NCAP 2019

Dette er de tryggeste bilene

Her er sikkerhetsvinnerne blant fjorårets kollisjons-testede biler hos Euro NCAP.

SIKREST I TEST: Slik så det ut da Euro NCAP testet sikkerheten til en Tesla Model 3 i kollisjon. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert

Onsdag annonserte anerkjente Euro NCAP lista over de sikreste bilene fra test-året 2019. Kollisjonstesterne satte hele 55 bilmodeller gjennom kraftige kollisjoner og smeller i løpet av fjoråret - 41 av modellene greide maks poengsum, noe som hedres med velkjente fem stjerner.

Dermed blir 2019 stående som et av de beste testårene noensinne, siden organisasjonen startet med sikkerhetstesting av personbiler på det europeiske markedet.

Det svenske forsikringsselskapet Folksam har en egen undersøkelse for å kåre de sikreste bilene, som de publiserer annenhvert år - sist gang høsten 2019.

Tesla best i test!

Euro NCAP har laget seks klasser, fra «små» og «store familiebiler», til kategorien «hybrid og elektrisk», og kåret én eller to vinnere i hver klasse. Den lista ser slik ut:

Tesla imponerer stort, med førsteplass i halvparten av kategoriene - dog er den ene i den nye kategorien «sikreste hybrid- og elbil». Tesla Model 3 deler førsteplassen i kategorien «stor familiebil» med BMW 3-serie, mens Tesla Model X stikker av med seieren i kategorien stor SUV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer