Fortsatt mye piggdekk-støy

Dette er dekkene som støyer minst

Vil du ha dekk som gir lite støy i bilen, er det piggfritt som gjelder. Piggdekkene bråker fortsatt, men det er forskjell på hvor mye.

STOR FORSKJELL: Fortsatt støyer piggdekkene langt mer enn de piggfrie - men det er store forskjeller på merke og modell. Foto: Rune Korsvoll
STOR FORSKJELL: Fortsatt støyer piggdekkene langt mer enn de piggfrie - men det er store forskjeller på merke og modell. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

I vår store vinterdekktest får alle dekkene en karakter etter hvor mye støy de skaper i kupeen. I moderne biler er det nemlig mange som er plaget av bråk fra dekkene.

Konklusjonen er imidlertid ganske enkel: Vil du ha vinterdekk som støyer lite, må du velge piggfritt. I testen er det seks piggfrie dekk som får toppkarakteren 10. Fire andre får karakteren 9.

Piggdekk-bråk

Fra de nest beste piggfrie dekkene er det et langt sprang ned til de beste piggdekkene. Dette er Gislaved, Goodyear og Nokian Nordman. De klarer «bare» karakteren 7. Piggdekkene som støyer aller mest får karakteren 5.

Selv om bilprodusentene jobber mye for å få ned støyen i bilene, virker det som om dette er til liten nytte. Forklaringen er at bilene utstyres med stadig større, bredere, lavere og stivere dekk, som nødvendigvis skaper mer støy.

Det blir ikke bedre av at mye av kjøringen vinterstid skjer på tørr eller våt asfalt. Siden forskjellen mellom dekkene er såpass stor, kan noe av problemet avhjelpes ved å velge riktige merke og modell.

Ikke stol på denne lappen

EU-merkingen, som alle nye piggfrie vinterdekk og sommerdekk er utstyrt med, er ment å kunne hjelpe deg akkurat med dette valget. Slik er det ikke alltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer