Test av barneseter for baby 2021

Dette er det beste barnesetet

Nordisk test av ni baby-barnestoler til bil avslører hvilken som best for de aller minste. Det avsløres dessuten at den ene godkjente stolen ikke tåler sidekollisjon.

TEST AV BARESETER TIL BABY: Det er stor forskjell på best og dårligst i svenske Testfakta og norske NAFs test av ni barneseter til de aller minste. Foto: Produsentene/Testfakta/NAF
TEST AV BARESETER TIL BABY: Det er stor forskjell på best og dårligst i svenske Testfakta og norske NAFs test av ni barneseter til de aller minste. Foto: Produsentene/Testfakta/NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er norskproduserte Besafe som stikker av med seieren i svenske Testfakta og norske NAFs ferskeste test av ni forskjellige baby-barneseter. Samtidig er de tre på topp laget etter den nyeste standarden for sikkerhet, skriver NAF.

I den nyeste standarden, UN-R 129 (i-Size), stilles det krav til sidekollisjoner, mens dette ikke er vektlagt i den forrige standarden, UN-R 44. Totalt sju av ni seter i testen er UN-R 129-sertifisert.

Begge standardene er imidlertid lovlig å selge i Norge (og Sverige).

Kriterier

Testerne understreker at de har tatt barnesetene gjennom hardere testing etter strengere kriterier enn det som er kravene etter de to nevnte standardene.

Det italienske, akkrediterte testlaboratoriet CSI S.p.A i Milano har latt setene gå gjennom både frontkollisjoner og sidekollisjoner. I tillegg er brukervennligheten til stolene vektlagt, som for eksempel hvor enkelt det er å ta setet inn og ut av bilen. Det siste er gjennomført ved hjelp av et brukerpanel i Stockholm.

Vektingen av de tre kriteriene er 40 prosent til hver av de to kollisjonstestene, mens brukervennlighet vektes 20 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer