Lanserer sin første modell til 84.000 kr

Dette er elbilen alle har råd til

Det er California-baserte Sondors som står bak denne besnærende skapningen. Den er tenkt å fylle et urbant mobilitetsbehov til en meget rimelig innstegspris.

JODA, DEN EKSISTERER: Sondors har produsert sitt første eksemplar av den nye elbilen, der kunden kan velge mellom batteripakker av forskjellig størrelse og rekkevidde opptil 32 mil (amerikanske, altså realistiske, tall). Levering til kunder er planlagt å skulle starte i april. Foto: Sondors Electric Car Company
JODA, DEN EKSISTERER: Sondors har produsert sitt første eksemplar av den nye elbilen, der kunden kan velge mellom batteripakker av forskjellig størrelse og rekkevidde opptil 32 mil (amerikanske, altså realistiske, tall). Levering til kunder er planlagt å skulle starte i april. Foto: Sondors Electric Car Company Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Saken er oppdatert) Sondors er fra før kjent for elsykler, men nå er det bil som gjelder. Vel, en slags bil i hvert fall. Kjøretøyet det er snakk om er en kompakt, urban trehjuling, i formatet omvendt trike, som produsenten sier selv.

Det er en 3-seter, med to sitteplasser foran og en bak.

Se video av den spesielle bilen i bunnen i saken.

Rimelig struktur

Grunnen til at det er denne konfigurasjonen som er valgt, er at det er en forholdsvis enkel struktur, som dermed gjør det mulig å selge bilen til en rimelig pris. Med basis-batteripakke skal ikke Sondors koste mer enn 10.000 dollar - eller 84.300 kroner etter kursen, når dette skrives.

Likevel skal bilen ifølge produsenten, anført av grunnlegger Storm Sondors, være både effektiv og trygg på veien.

Slik sett er dette en potensiell konkurrent til andre urban-mobilitetsprosjekter, som det har dukket opp en del av de siste årene. Ett av dem er svenske Uniti, som vi sist omtalte for litt over ett år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer