Elbil og rekkevidde

Dette er elbilen som går lengst for pengene

Tesla går lengst, mens Mitsubishi er billigst. Men hvilken bil er det som har lengst rekkevidde for pengene?

KOMMER TIL KORT? BMW i3 ender på sjetteplass på lista over mest rekkevidde for pengene, mens Tesla Model S ender helt i bunn av tabellen.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KOMMER TIL KORT? BMW i3 ender på sjetteplass på lista over mest rekkevidde for pengene, mens Tesla Model S ender helt i bunn av tabellen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer stadig flere elbiler på det norske markedet. Vel var Nissan Leaf den første folkebilen som slo gjennom, før Tesla kom med mer påkostede Model S og Model X med imponerende rekkevidde og kraft.

Nå har også anerkjente merker som Mercedes-Benz (på vei), Audi og Volkswagen kommet med sine første hel-elektriske biler. Samtidig følger rimeligere, asiatiske merker som Hyundai og Kia på.

Norges billigste elbil

Mitsubishi, Peugeot og Citroën tilbyr i skrivende stund den billigste elbilen i Norge, ifølge egne hjemmesider o og Opplysningsrådet for veitrafikkens (OFV) database.

Trillingene I-Miev, I-On og C-Zero kan du nemlig få for så lite som 149.900 kroner (kampanjepris). I tillegg til disse tre har også Smart Fortwo (169.900,-) og VW e-Up (helt ny pris: 171.100,-) en startpris under 200.000 kroner.

Med den nye pris har e-Up klatret fra en 15. plass på lista vår til 10. plass.

Det er imidlertid ingen av disse billig-elbilene som kan tilby rekkevidde å prate høyt om. Det er e-Up - den dyreste av dem - som kommer seg lengst på én lading: 133 km, ifølge de nye WLTP-tallene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer