Dette er en billig SUV

ASX blir faktisk enda rimeligere enn vi trodde da vi så den i Genève.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kompakte SUVer er svært populære her i landet. Klassen, som ble "grunnlagt" av Toyota med sin første generasjon RAV4 på 90-tallet, er idag svært rikholdig og inneholder noe for enhver smak.

Crossover

Et eget begrep er oppstått for å beskrive biler som kombinerer egenskapene, eller i det minste utseendet, til SUVene samtidig som de håndteres omtrent som klassiske, kompakte stasjonsvogner. Begrepet er crossover og Nissan Qashqai er erketypen på en slik. Første generasjon Subaru Forester ble allerede kalt en crossover - da den mest av alt var en kompakt, noe høyreist stasjonsvogn.

To- eller firehjulsdrift

Foresteren hadde firehjulsdrift, men dagens crossovere er ofte tilgjengelige både med to- og firehjulsdrift. Nissan Qashqai selges mest som forhjulsdrevet og nykommeren, Peugeot-suksessen 3008, tilbys foreløpig ikke med firehjulsdrift i det hele tatt.

God plass

Det gjør imidlertid Mitsubishis nye crossover/SUV, ASX. Dette er lillebroren til Outlander (Siste test av Outlander med diesel og automat finner du her), som størrelsesmessig er i overkant av hva man kan kalle en kompakt SUV. Vi kunne i Genève konstatere at også ASX er raus på innvendig plass i forhold til størrelsen og til og med bagasjerommet virker helt greit for klassen. Mer om Mitsubishi ASX kan du lese her, i vår omtale fra Genève-utstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer