Dette er en farlig dag

Ferie, fredag og snøvær. Det er en dårlig kombinasjon.

ULYKKESDAG: Følg godt med på trafikantene rundt deg, fredag før vinterferien er svært ulykkesbelastet, og påkjørsler bakfra er overrepresentert. Foto: Colourbox.com
ULYKKESDAG: Følg godt med på trafikantene rundt deg, fredag før vinterferien er svært ulykkesbelastet, og påkjørsler bakfra er overrepresentert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nattens snøfall på Østlandet er ingen god nyhet for vinterferiebilistene. Det er forventet stor trafikk på utfartsveier i dag, men dette er også en av årets store krasj-dager.

Tall If Skadeforsikring har hentet fra Finansnæringens Fellesorganisasjon viser at fredag før vinterferien er overrepresentert på ulykkesstatistikken. Og det ser dessverre ut til at dette slår inn også i år. Glatte veier rundt de store byene i øst har allerede gitt flere ulykker i dag.

Les også: Smale eller brede dekk om vinteren?

En skade i minuttet!

Slår statistikken til også i virkeligheten, skjer det i dag en skade oftere enn hvert minutt. Fra 00 til 24. I fjor var den store utfartsdagen 13. februar. Da ble det registrert 1.834 skadesaker hos forsikringsselskapene, mot 830 bilskader i snitt på en vanlig fredag.

Les også: Fredag er den verste ulykkesdagen

Påkjørsler bakfra dominerer ulykkestallene, fulgt av ulykker i veikryss, opplyser If.

- Disse ulykkestypene bekrefter at folk både er travle og stressa før ferien. Med mange biler på veiene er dette en dårlig kombinasjon. I tillegg er det svært utfordrende kjøreforhold mange steder i Sør-Norge på grunn av stort snøfall det siste døgnet, sier informasjonsrådgiver Jon Berge hos If i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer