Dette er en farlig dag

Ferie, fredag og snøvær. Det er en dårlig kombinasjon.

ULYKKESDAG: Følg godt med på trafikantene rundt deg, fredag før vinterferien er svært ulykkesbelastet, og påkjørsler bakfra er overrepresentert. Foto: Colourbox.com
ULYKKESDAG: Følg godt med på trafikantene rundt deg, fredag før vinterferien er svært ulykkesbelastet, og påkjørsler bakfra er overrepresentert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nattens snøfall på Østlandet er ingen god nyhet for vinterferiebilistene. Det er forventet stor trafikk på utfartsveier i dag, men dette er også en av årets store krasj-dager.

Tall If Skadeforsikring har hentet fra Finansnæringens Fellesorganisasjon viser at fredag før vinterferien er overrepresentert på ulykkesstatistikken. Og det ser dessverre ut til at dette slår inn også i år. Glatte veier rundt de store byene i øst har allerede gitt flere ulykker i dag.

Les også: Smale eller brede dekk om vinteren?

En skade i minuttet!

Slår statistikken til også i virkeligheten, skjer det i dag en skade oftere enn hvert minutt. Fra 00 til 24. I fjor var den store utfartsdagen 13. februar. Da ble det registrert 1.834 skadesaker hos forsikringsselskapene, mot 830 bilskader i snitt på en vanlig fredag.

Les også: Fredag er den verste ulykkesdagen

Påkjørsler bakfra dominerer ulykkestallene, fulgt av ulykker i veikryss, opplyser If.

- Disse ulykkestypene bekrefter at folk både er travle og stressa før ferien. Med mange biler på veiene er dette en dårlig kombinasjon. I tillegg er det svært utfordrende kjøreforhold mange steder i Sør-Norge på grunn av stort snøfall det siste døgnet, sier informasjonsrådgiver Jon Berge hos If i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.