Test: Mercedes-AMG E53 4Matic+

Dette er et syltynt miljøalibi, Mercedes!

Mercedes-AMG E53 er en letthybrid med mer effekt - og høyere utslipp. Men du verden for en kjøreopplevelse!

HØYSPENT: Den nye rekkesekseren som du finner bak emblemene 450 og 53 har erstattet startmotor og dynamo med en kombinert motor og generator mellom motor og girkasse: Foto: Foto: Rune M. Nesheim
HØYSPENT: Den nye rekkesekseren som du finner bak emblemene 450 og 53 har erstattet startmotor og dynamo med en kombinert motor og generator mellom motor og girkasse: Foto: Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er blitt vant til mye i bilverdenen. Hvem hadde for eksempel trodd at Porsche skulle bli store på diesel, at Rolls Royce, Bentley og Lamborghini skulle satse på SUV - eller Jaguar bygge en elbil? Det hadde neppe noen satset penger på for 20 år siden.

Med det som bakteppe, er det kanskje ikke så stor overraskelse at Mercedes sin produsent for kriblende kjøreglede, AMG, plutselig presenterer en helt ny modellserie med et grønt løv og Charge-måler i dashbordet.

Nå tilbyr de hybrid, men kun av typen lett, uten ledning og uten elektrisk rekkevidde.

Spennende motor

Den nye E53 er erstatter E43, som vi har hyllet tidligere. Forgjengeren hadde en herlig turbomatet V6-motor, som gav deg 401 hester og 520 Nm. E53, som vi har på test nå, har den nye rekkesekseren, også på tre liter.

Men denne har en integrert 48-volts startmotor/lader mellom motor og girkasse, som ved behov kan bidra med 21 hester for fremdrift eller forsyne et ekstra 48 volts batteri med bremse-energi. I tillegg får turboen hjelp av en elektrisk kompressor som supplerer der den ordinære turboen lader lite, som for eksempel rett etter gasspådrag og på lave turtall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer