Car of the Year 2023

Dette er favoritten

Fredag deles den prestisjetunge prisen Car of the Year 2023 ut. Vi har sett på de sju finalistene, og tippet en vinner.

VINNEREN ER HER: Mange elektriske biler har blitt testet og vurdert før de sju finalistene til Car of the Year 2023 ble plukket ut. Bilen vi har som vårt heteste tips til å vinne, finner du på dette bildet. Foto: Rune Korsvoll
VINNEREN ER HER: Mange elektriske biler har blitt testet og vurdert før de sju finalistene til Car of the Year 2023 ble plukket ut. Bilen vi har som vårt heteste tips til å vinne, finner du på dette bildet. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Car of the Year, eller Årets Bil i Europa på norske, blir av de store bilprodusentene ansett som en av de mest prestisjetung utmerkelsen i bilverdenen. 60 av de mest anerkjente motor-journalistene i Europa sitter i juryen. Norsk jurymedlem er Fred Magne Skillebæk i Elbil24.no. Prisen deles ut under den store bilutstillingen i Brussel som starter til helga.

I fjor var det elbilen Kia EV6 som vant. Blant finalistene i år er det bare Renault Astral som ikke er elbil. Peugeot 408 kommer foreløpig som hybrid, men vil få elektrisk drivverk i 2024. Dermed er det ganske sannsynlig at det også i år blir en elbil som stikker av med seieren.

Nissan Ariya og Toyota bZ4X/Subaru Soltera kan være gode kandidater til å vinne, men aller størst tro har vi på VW ID.Buzz.

Den moderne utgaven av VWs hippiebuss fra 60-tallet har fått stor oppmerksomhet over hele verden. Den har plassen, kjøreegenskapene og det kule utseende. Til tross for at den foreløpig bare har tohjulstrekk og ikke verdens beste rekkevidde, tror vi ID.Buzz tar prisen i år.

Jeep Avenger

Dette er den første elbilen fra Jeep. Den har my av den samme teknologien som Peugeot e-2008 og Opel Mokka-e, med en motor på 150 hester og en rekkevidde på 40 mil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer