Dette er feil

Lagrer du vinterdekkene på denne måten, blir de fort dårligere, i verste fall ødelagt. Likevel er det mange som gjør det akkurat slik.

ØDELEGGER DEKKENE: Lagrer du vinterhjulene langs garasjeveggen som her, vil de bli utsatt for både sterk sol og varme. Det ødelegger i stor grad egenskapene til dekkene. Foto: Rune Korsvoll
ØDELEGGER DEKKENE: Lagrer du vinterhjulene langs garasjeveggen som her, vil de bli utsatt for både sterk sol og varme. Det ødelegger i stor grad egenskapene til dekkene. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om våren har vært kald og lang i år, har de fleste nå fått sommerhjulene på bilen. Da er det stor spørsmålet hvor du gjør av vinterhjulene. Mange lagrer dekkene utendørs fordi de ikke har plass i garasjen eller kjelleren. Dessuten er hjulene på moderne biler nå så tunge at det er blitt en styrkeprøve å flytte de mer enn noen meter.

Riktig lagring av vinterdekkene er imidlertid svært viktig. Har du dekkene på felg, bør de enten henges på veggen i et passende oppheng eller stable oppe på hverandre, ifølge råd som Dekkimportørenes forening har gitt ut. Da unngår du at dekkene får flate punkter.

Tre ting bidrar sterkt til å forringe egenskapene til dekkene: Varme, lys og fuktighet. Derfor er garasjeveggen kanskje det stedet som egner seg aller minst.

Aller best slik

Kjetil Røssel er produktsjef hos Nokian Tyres og har erfart at mange bileiere ikke er klar over at dekkene kan miste mye av egenskapene sine dersom de oppbevares feil:

- Det er flere ting som kan være med på å forkorte dekkenes levetid når de lagres. Varme, lys og fuktighet er tre av dem, sier Røssel, og forklarer nærmere:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer