Beste bilforsikring 2018

Dette er forsikringsselskapet verkstedet liker best

Ett forsikringsselskap er best i seks av seks kategorier som verkstedbransjen har bedømt.

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP: Bilverkstedbransjen har for tredje året på rad kåret hvilke forsikringsselskap som samarbeider best. Foto: Frank May / NTB scanpix
BESTE FORSIKRINGSSELSKAP: Bilverkstedbransjen har for tredje året på rad kåret hvilke forsikringsselskap som samarbeider best.
Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Bransjenettstedet Motorbransjen.no (betalingsmur) har igjen kåret det beste forsikringsselskapet de mener samarbeider best på bilskader.

I 2016 ble 63 norske verksteder fratatt godkjenningsretten til å drive EU-kontroll på biler, inkludert dette store merkeverkstedet som Dinside/Dagbladet var med på å avsløre.

Den store undersøkelsen, som er blitt besvart av 257 norske skade- og lakkverksteder - både frittstående og merketilknyttede - viser kanskje viktigst av alt at utviklingen er på riktig vei. De mener nemlig jevnt over at samarbeidet med forsikringsselskapene har blitt bedre i løpet av det siste året.

Både de frittstående og de merketilknyttede verkstedene er mer positive nå enn de var i fjor. Også i fjor var trenden en forbedring fra året før, ifølge Motorbransjen.no (betalingsmur).

Suveren vinner

Det er imidlertid kun de fem største norske forsikringsselskapene som er med i undersøkelsen. Det er imidlertid ingen tvil om hvilket forsikringsselskap de norske bilverkstedene liker best.

Akkurat som i fjor er det If Skadeforsikring som kommer best ut.

I år kommer If dessuten best ut i alle de seks kategoriene. Det er kun i kategorien «Tilføring av skader til verkstedet» at If må finne seg i å dele førsteplassen med Gjensidige.

De andre underkategoriene i undersøkelsen er:

«Fokus på sikre bilskadereparasjoner», «Rutinene i forbindelse med skadehåndteringen», «Kompetanse hos de ansatte i selskapet vedrørende skadehåndteringen», «Lydhør for argumenter og synspunkter i forbindelse med skadetaksering» og «Lydhør for argumenter og synspunkter i forhandlinger om samarbeidsavtaler».

Verkstedenes favoritt-forsikringsselskap

# Selskap Poeng Merkeverksted Frie verksted
1If4,24,43,9
2Gjensidige44,13,9
3Enter3,943,9
4Sparebank13,83,73,9
5Tryg3,83,93,7

PS: Undersøkelsen ble gjennomført i månedene april og mai i år, av Surveyxact fra Rambøll Management i faglig samarbeid med Norsk Bilbransjeforbund (NBF) for Motorbransjen.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer