Dette er GPRS

GPRS er teknikken som skal gjøre det mulig å øke kapasiteten til GSM-nettet minst ti ganger. Et av resultatene er at du i fremtiden kan ha IT-tjenester konstant tilgjengelige i bilen.

Verden for dine føtter: Med GPRS kan du kommunisere på Internett fra bil via mobilnettet fra nesten hvor som helst i verden.
Verden for dine føtter: Med GPRS kan du kommunisere på Internett fra bil via mobilnettet fra nesten hvor som helst i verden. Vis mer
Publisert

GPRS (General Packet Radio Service) er en standard for et pakkedatanettverk, som vil øke effektiviteten til GSM-nettverket og gjøre det mulig å være konstant tilkoblet til Internett via et mobilnett uten at det koster deg all verden.

Hva du betaler for

Vanlig telefonlinjer er et godt eksempel for å forklare pakkedatateknikken:

Informasjon kan sendes enten via linje-svitsj eller pakke-svitsj. Linje-svitsj er det systemet de fleste bruker på den vanlige telefonen sin i dag. Med dette systemet er du koblet opp en begrenset tid og du betaler for tiden du er koblet opp. Du betaler ikke for trafikkvolumet på linjen (altså mengden data du sender eller mottar).

Med pakke-svitsj er du online hele tiden, men betaler ikke for tiden du er oppkoblet. Du betaler kun for det som overføres til og fra deg, hvor alle elementene tilhørende en informasjonsenhet (for eksempel et kart, en veimelding eller en epost) sendes deg i ferdig oppdelte ”pakker”.

Effektiviteten gir lavere priser

Når GSM-abonnementer er fast tilknyttet Internett gjennom GPRS-teknikken, kan nettverksleverandørene ta betalt kun for den data som overføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.