Tidenes dyreste biler

Dette er historiens 13 dyreste biler solgt på auksjon

Nye biler kan selges dyrt, men ikke så dyre som disse gamle klassikerne.

TIDENES DYRESTE BILER: Slik kan det se ut under en auksjon av verdens dyreste biler. Her blir tidenes tolvte dyreste auksjonsbil solgt, for den nette sum av 148 millioner kroner. Foto: Gooding and Company
TIDENES DYRESTE BILER: Slik kan det se ut under en auksjon av verdens dyreste biler. Her blir tidenes tolvte dyreste auksjonsbil solgt, for den nette sum av 148 millioner kroner. Foto: Gooding and Company Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag skal «Saga Noréns» lekre Porsche 911 S, fra den svensk-danske TV-serien Broen, selges på auksjon. Det skjer i forbindelse med Bonhams Festival of Speed Sale, i London.

Porschen fra 1977 - med like lekker farge som en moderne snusboks - er ventet å ikke koste mer enn et sted mellom 210.000 og 320.000 kroner, ifølge auksjonsselskapet Bonhams egen hjemmeside. Pengene går uavkortet til veldedighet.

Oppdatert: Bilen gikk for den nette sum 141.500 dollar (1,5 millioner kroner).

Pavens luksusbil

Et spansk luksus-leasingselskap betalte mye bedre da Pave Frans nylig solgte sin spesialbygde Lamborghini Huracan, på auksjon i Monaco. Åtte millioner norske kroner - til en god sak - var likevel heller ikke på langt nær nok, til å nærme seg lista over tidenes dyreste auksjons-biler.

Til det var den nok for ny - og kanskje for lite brukt. Også var den også helt feil merke.

I juni satte derimot en bilmatteselger ny rekord, da han kjøpte historiens aller dyreste bil - noensinne. Her får du samlingen av de 14 dyreste bilene, som starter på den nette sum av 143,5 millioner norske kroner. Felles for dem er at de trolig kommer til å stige enda mer i verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer