Elbilene kommer i 2020

Dette er høstens mest spennende bilnyheter

Høsten i år blir full av spennende bilnyheter, selv om mange av de mest spennende elbilene lar vente på seg til etter nyttår.

SPENNENDE BILER: Vi lar ikoniske Land Rover Defender, som kommer i ny, moderne utgave til høsten, vise vei for høstens spennende bilnyheter. Foto: Land Rover
SPENNENDE BILER: Vi lar ikoniske Land Rover Defender, som kommer i ny, moderne utgave til høsten, vise vei for høstens spennende bilnyheter. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju måneder er snart gått av 2019, men fortsatt er det mye spennende igjen for alle som er interessert i nye biler. Vi har plukket et knippe, og lar en ny, men foreløpig kamuflert utgave av ikoniske Land Rover Defender, vise vei.

Den ble vist første gang i 1948, tatt ut av produksjon i 2016, men er nå klar i ny, moderne utgave!

Mye fossilt

Høsten byr på flest biler med bensin. Og dieselmotorer. Flere elbiler vises fram, men flere kommer ikke til norske kunder før rett over nyttår. Årsaken er innlysende:

Kravet fra EU, som fases inn fra 2020, er at gjennomsnittet fra flåten av nye biler som produsentene selger, ikke skal overstige 95 gram. Dersom det skjer, vanker det saftige bøter. Boten er på 95 euro per gram CO₂ over grensen, ganget med antall biler som er solgt. Derfor ønsker bilprodusentene å vente til etter nyttår, for å få alle elbilene de selger med i dette CO₂-regnskapet.

Og for å ta det før reaksjonene kommer - noen vil sikkert savne nye VW Golf på lista vår, men den er forsinket og kommer ikke til Norge før et godt stykke etter nyttår.

Dermed står vi igjen med denne lista, med de 16 mest spennende nyhetene i høst:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer