Elbilene kommer i 2020

Dette er høstens mest spennende bilnyheter

Høsten i år blir full av spennende bilnyheter, selv om mange av de mest spennende elbilene lar vente på seg til etter nyttår.

SPENNENDE BILER: Vi lar ikoniske Land Rover Defender, som kommer i ny, moderne utgave til høsten, vise vei for høstens spennende bilnyheter. Foto: Land Rover
SPENNENDE BILER: Vi lar ikoniske Land Rover Defender, som kommer i ny, moderne utgave til høsten, vise vei for høstens spennende bilnyheter. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju måneder er snart gått av 2019, men fortsatt er det mye spennende igjen for alle som er interessert i nye biler. Vi har plukket et knippe, og lar en ny, men foreløpig kamuflert utgave av ikoniske Land Rover Defender, vise vei.

Den ble vist første gang i 1948, tatt ut av produksjon i 2016, men er nå klar i ny, moderne utgave!

Mye fossilt

Høsten byr på flest biler med bensin. Og dieselmotorer. Flere elbiler vises fram, men flere kommer ikke til norske kunder før rett over nyttår. Årsaken er innlysende:

Kravet fra EU, som fases inn fra 2020, er at gjennomsnittet fra flåten av nye biler som produsentene selger, ikke skal overstige 95 gram. Dersom det skjer, vanker det saftige bøter. Boten er på 95 euro per gram CO₂ over grensen, ganget med antall biler som er solgt. Derfor ønsker bilprodusentene å vente til etter nyttår, for å få alle elbilene de selger med i dette CO₂-regnskapet.

Og for å ta det før reaksjonene kommer - noen vil sikkert savne nye VW Golf på lista vår, men den er forsinket og kommer ikke til Norge før et godt stykke etter nyttår.

Dermed står vi igjen med denne lista, med de 16 mest spennende nyhetene i høst:

16. Audi A3 Sportback

På bilutstillingen i Frankfurt i september viser Audi nye A3 Sportback. Den har mye av den samme teknikken som nye VW Golf og vil komme på markedet mot slutten av året. Audi har etter ryktene bestemt seg for å droppe utgaven med tre dører.

DROPPER TRE DØRER: Audi A3 Sportback. Foto: Audi
DROPPER TRE DØRER: Audi A3 Sportback. Foto: Audi Vis mer

15. BMW 1-serie

For første gang kommer BMWs 1-serie med forhjulstrekk, men du kan også få den med firehjulstrekk. Toppmodellen M135i har 305 hester under panseret, men den blir helt sikkert ikke den mest solgt i Norge. Da snakker vi heller om en 140 hesters bensin. Prisen er ennå ikke klar.

FOR- OG FIREHJULSDRIFT: BMW 1-serie. Foto: BMW
FOR- OG FIREHJULSDRIFT: BMW 1-serie. Foto: BMW Vis mer

14. DS3 Crossback

DS 3 Crossback er den første bilen på en ny plattform som også Opel Corsa og Peugeot 208 bygges på. Selv om den kommer med bensin- og dieselmotor, er det den elektriske utgaven som kommer til å stå for nesten hele salget i Norge. De første bilene kommer i høst, og elbilen er priset fra 312.000 kroner.

SPENNENDE ELBIL: DS3 Crossback. Foto: DS
SPENNENDE ELBIL: DS3 Crossback. Foto: DS Vis mer

13. Kia Xceed

Kias nye crossover, Xceed, lanseres seint i høst. I første omgang kommer den med tre ulike bensinmotorer med turbo, samt to varianter av en dieselmotor. Neste år lanseres den i to nye hybridutgaver:

Én 48V mild-hybrid og ikke minst en ladbar hybrid, som trolig blir bestselgeren i Norge.

SPENNENDE: Kia Xceed. Foto: Kia
SPENNENDE: Kia Xceed. Foto: Kia Vis mer

12. Land Rover Defender

I høst gjenoppstår legendariske Land Rover Defender – bilen som kom første gang rett etter krigen, men ble tatt ut av produksjon for litt over ett år siden. I oktober er en mer luksuriøs bil klar for lansering. Den kommer både i kort og lang utgave, selvfølgelig med firehjulstrekk som standard.

LEGENDE: Land Rover Defender. Foto: Land Rover
LEGENDE: Land Rover Defender. Foto: Land Rover Vis mer

11. Lynk&Co

Lynk&Cos første modell, 01, kom i salg i Kina i fjor - blant annet som ladbar hybrid. Nå er det nye kinesiske bilmerket klart for Europa.

Den litt mindre modellen 02 blir elektrisk. Begge har teknologi som stammer fra Volvo. De første «norske» bilene skal bygges på Volvos fabrikk i Belgia og blir trolig litt billigere enn Volvos tilsvarende XC40.

ELEKTRISK: Nesten-svenske Lynk&Co kommer med både 01 og 02. Foto: Lynk&Co
ELEKTRISK: Nesten-svenske Lynk&Co kommer med både 01 og 02. Foto: Lynk&Co Vis mer

10. Mazda CX-30

Mazda lanserer enda en SUV, som i størrelse plasserer seg mellom de eksisterende modellene CX-3 og CX-5. CX-30 blir tilgjengelig både med drift på to og fire hjul og forventes til Norge i løpet av høsten. Den nye bensinmotoren med selv-tenning som en diesel, er det mest spennende med bilen.

SELVTENNENDE DIESEL: SUV-en Mazda CX-30. Foto: Mazda
SELVTENNENDE DIESEL: SUV-en Mazda CX-30. Foto: Mazda Vis mer

9. Mercedes EQC

De 200 første norske kundene vil få sin elektriske Mercedes-Benz EQC i år, mens de øvrige 2.100 på ventelisten vil måtte vente til neste år. Bilen er en ekte SUV, med rekkevidde rundt 400 kilometer og en pris som starter på 616.900 kroner. Med litt tilvalg får du en fin bil til 700.000 kroner.

STORE FORVENTNINGER: Med EQC skal Mercedes-Benz konkurrere med elbiler som Audi e-tron og Jaguar I-Pace. Foto: Mercedes-Benz
STORE FORVENTNINGER: Med EQC skal Mercedes-Benz konkurrere med elbiler som Audi e-tron og Jaguar I-Pace. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

8. Mercedes GLB

Sent i høst kommer Mercedes GLB på markedet. SUV-en får tradisjonelle bensin- og dieselmotorer, og du kan velge mellom fem og sju seter. Bestselger i Norge blir trolig GLB 200 med en 163 hesters bensinmotor, forhjulstrekk og sju-trinns automatgir.

BENSIN OG DIESEL: Mercedes GLB kommer med tradisjonelle motorer. Foto: Mercedes-Benz
BENSIN OG DIESEL: Mercedes GLB kommer med tradisjonelle motorer. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

7. Opel Corsa

Det er sjette generasjon av Opels mest populære bil som nå tar merket inn i den elektriske framtiden. Først skal bensin-utgaven av Corsa på markedet. De skjer i høst. Selv om salget av Corsa-e har startet, vil ikke de første kundene få bilen sin før tidlig neste år.

BENSIN FØRST: Først til neste år kommer den etterlengtede elbilen Corsa-e fra Opel. Foto: Opel
BENSIN FØRST: Først til neste år kommer den etterlengtede elbilen Corsa-e fra Opel. Foto: Opel Vis mer

6.Peugeot 208

Nye Peugeot 208 blir større og barskere enn dagens modell. I oktober/november kommer bilen med bensinmotorer, men det er først i januar, når den kommer som elbil, at salget vil ta av i Norge. Den får en rekkevidde på 340 kilometer og koster rett under 250.000 kroner.

SOM OPEL Også Peugeot 208 kommer med bensinmotor i år, før den elektriske varianten gjør sin inntreden tidlig i 2020. Foto. Peugeot
SOM OPEL Også Peugeot 208 kommer med bensinmotor i år, før den elektriske varianten gjør sin inntreden tidlig i 2020. Foto. Peugeot Vis mer

4. og 5. Polestar 1 & Polestar 2

Polestar 1, som er den første bilen fra det kinesiske merket vi får se i Norge, er en eksklusiv, ladbar hybrid til godt over en million kroner. Elektriske Polestar 2 (bildet) vil også være på plass når verdens første Polestar-butikk åpner i Oslo i september. Det er den mest spennende bilen for Norge.

EKSKLUSIV ELBIL: Polestar 2 kommer til Norge i september. Foto: Polestar
EKSKLUSIV ELBIL: Polestar 2 kommer til Norge i september. Foto: Polestar Vis mer

3. Porsche Taycan

«Familiebilen» Taycan blir den første elektriske modellen fra Porsche når den kommer på veien mot slutten av året. Med to motorer, 600 hester, firehjulstrekk og firehjulsstyring, blir dette en sportsbil av ypperste klasse.

Prisen er ennå ikke kjent, men blir trolig over én million. 2.600 nordmenn står på venteliste.

KØ FOR MILLIONBIL: 2.600 nordmenn venter på Porsche Taycan. Foto: Porsche
KØ FOR MILLIONBIL: 2.600 nordmenn venter på Porsche Taycan. Foto: Porsche Vis mer

2. Renault Clio

Clio har lenge vært en av de mest solgte småbilene i Europa. I Norge har salget gått tregt de siste årene, men det kan forandre seg når nye Clio kommer i høst.

Bilen har et supert interiør, stort bagasjerom og bensinmotorer på 100 og 130 hester. Neste år kommer en hybridutgave, som blir den mest spennende i Norge.

MEST SPENNENDE SOM HYBRID: Renault Clio. Foto: Renault
MEST SPENNENDE SOM HYBRID: Renault Clio. Foto: Renault Vis mer

1. Skoda Octavia

Skoda trenger egentlig ingen ny Octavia, for dette er bilen som selger aller best av de ikke-elektriske i Norge for tiden. Uansett er det sikker kjærkomment at den nå blir tilgjengelig som ladbar hybrid. Stasjonsvogn-utgaven kommer samtidig med de andre utgavene.

BLIR LADBAR: Populære Skoda Octavia. Foto: Skoda
BLIR LADBAR: Populære Skoda Octavia. Foto: Skoda Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer