Prøvekjørt: Mercedes-Benz B-klasse

Dette er hva vi kaller sjelden vare

Tredje generasjon Mercedes-Benz B-klasse tar den kjente oppskriften fra forgjengeren og forbedrer den, med kraftig oppdatert teknologi.

FORM FØLGER FUNKSJON: Få vil vel si B-klasse er Mercedes' vakreste bilmodell, selv om tredje generasjon har en noe mer raffinert linjeføring enn forgjengerne og en imponerende aerodynamikk. Men bilen tar det igjen ved å være både romslig og - ganske - praktisk. Foto: Daimler AG
FORM FØLGER FUNKSJON: Få vil vel si B-klasse er Mercedes' vakreste bilmodell, selv om tredje generasjon har en noe mer raffinert linjeføring enn forgjengerne og en imponerende aerodynamikk. Men bilen tar det igjen ved å være både romslig og - ganske - praktisk. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert

Det er allerede gått over 13 år siden vi kjørte den første fleksibilen / flerbruksbilen fra Mercedes-Benz, som kledelig nok var blitt døpt B-klasse. Den plasserte seg dermed mellom lille, rare A-klasse og mellomstore, klassiske C-klasse.

Generasjon to kjørte vi høsten 2011 og Mercedes bekreftet dermed at de var kommet for å bli i MPV (familiefrakter)-segmentet. Og nå, vel sju år seinere, har vi hatt anledning til å kjøre en ny generasjon B-klasse for tredje gang. Det er blitt tradisjon …

Prioritet til det praktiske

Vi er blant dem som synes det er synd at ikke flere med behov for familiebil går mot den dominerende SUV-moten og anskaffer en flerbruksbil. Det er utvilsomt de mest praktiske familiefrakterne på markedet, kanskje med unntak av de varebilbaserte kjøretøyene som for eksempel VW Multivan, Opel Vivaro eller Peugeot Traveller.

En klassisk SUV er en mindre praktisk bil, men det skal sies at det har dukket opp en nyere kategori som kan kalles en krysning mellom SUV og MPV, som de ganske store Peugeot 5008 og Skoda Kodiaq.

Men B-klasse tilhører i utgangspunktet det klassiske kompakt-MPV-segmentet, som en premium-aktør i en bilklasse som på 90-tallet ble grunnlagt av Renault (Scénic) og Opel (Zafira). Da er det naturlig at bilen bedømmes i stor grad ut fra kriterier som plass, fleksibilitet og andre praktiske hensyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer