Etaten stoppet parkeringshus uten vurdering

- Dette er ikke et parkeringshus

Plan- og bygningsetaten i Oslo ville ikke vurdere «verdens største» elbilparkering. Nå har kampen startet i kulissene.

VERDENS STØRSTE ELBILPARKERING: Grønnere Oslo AS planlegger et såkalt mobilitetshus i bydel Frogner i Oslo, nærmere bestemt i Haxthausens gate (Gyldenløves gate). Skjermdump: Video fra «Mobilitetshus Frogner» / Grønnere Oslo
VERDENS STØRSTE ELBILPARKERING: Grønnere Oslo AS planlegger et såkalt mobilitetshus i bydel Frogner i Oslo, nærmere bestemt i Haxthausens gate (Gyldenløves gate). Skjermdump: Video fra «Mobilitetshus Frogner» / Grønnere Oslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Firmaet Grønnere Oslo AS har planlagt å bygge et storslått parkeringshus på Frogner i Oslo innen 2020.

Nå har det blitt gratis å parkere ved ni norske flyplasser, mens det kan svi skikkelig å bare plukke opp noen på Gardermoen.

I tillegg til å romme opptil 600 parkeringsplasser for elbil - som er antatt å bli verdens største - er det planlagt at det såkalte mobilitetshuset skal ha et betydelig innslag av delingsbiler, sykkelparkering og -verksted inne i fjellet på Frogner.

Det er også skissert selvvask for bil og selvbetjent kaffebar i det store parkeringshuset, som etter planen skal fordele seg over to fjellhaller.

14.280 kvadratmeter

Hver av hallene - som skal gå over i hverandre - er 105 meter lange, 17 meter brede og går over 4 etasjer - til sammen 14.280 kvadratmeter.

Tanken er at det skal bli flere slike parkeringshus - eller «mobilitetshus» - i hovedstaden. Dinside vet at Grünerløkka og St. Hanshaugen er et mål for utviklerne med tiden, selv om det ikke foreligger noen konkrete planer ennå.

I det store og hele ser prosjektet ut som et meget grønt og miljøvennlig alternativ - i alle fall ved første øyekast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer