- Dette er ikke greit

Trafikketaten tatt på fersken på handikapplass. Norges Handikapforbund (NHF) reagerer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lørdag formiddag i en travel handlegate i Oslo. Mange er ute, det er trangt om parkeringsplassene. Men på handikapparkeringen er det i alle fall rom for de med spesielle parkeringsbehov. Eller?

Ikke i denne gata. For 50 prosent av de tilgjengelige handikapplassene er okkupert av en slukket, lukket og låst Miljøbil fra Trafikketaten.

- Vi sitter litt i glasshus

DinSides fotograf får umiddelbart en fanklubb på fem-seks personer under fotograferingen av parkeringsforseelsen, og det er liten tvil om at alle supporterne ønsker å nagle en relativt upopulær etat til veggen, for det som blir oppfattet som en grov parkeringsfrekkhet.

Men er det greit at en kontrollør i tjeneste parkerer slik?

- Vi sitter litt i glasshus i slike tilfeller. Formelt sett kan trafikkbetjenter såvel som politibetjenter i tjeneste parkere på plasser som er reservert for bevegelseshemmede. Men vi har interne rutiner som går ut på at vi skal unngå slik parkering. Vi skal holde fokus på å hindre feilparkering, og da er det ikke bra at vi slumser med rutinene, sier Lars Monsen, driftssjef i Trafikketaten i Oslo, på DinSides forespørsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer