Car of the Year 2019

Dette er kandidatene til Årets Bil i Europa

Lista over Årets Bil-kandidater er mer spennende enn på mange år.

CAR OF THE YEAR 2019? Polestar 1 er tydelig en Volvo, men den heter Polestar. Nå kan den bli Car of the Year i Europa 2019. Foto: Polestar
CAR OF THE YEAR 2019? Polestar 1 er tydelig en Volvo, men den heter Polestar. Nå kan den bli Car of the Year i Europa 2019. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

For første gang er Autofil/Dinside/Dagbladet med i juryen til den mest prestisjetunge prisen i bilindustrien – Car of the Year i Europa. Norge har kun ett medlem i juryen, nemlig motorjournalist Rune Korsvoll.

I tillegg er det ovennevnte magasin, nettside og avis som står for kåringen av Årets Bil i Norge, samt de store sommer- og dekktestene fra Finland (fra og med kommende høst).

50 kandidater

Dagens liste er lang og inneholder stort sett alle de nye bilene som er kommet eller kommer på markedet i Europa før juryen skal starte voteringen. Det vil si 50 forskjellige bilmodeller.

Den første listen over kandidater til Car of the Year 2019 er imidlertid mer spennende enn på mange år: Her har vi elektriske biler, biler produsert i Kina og én hydrogenbil blant kandidatene.

Blant disse er ferskingene Lyn & Co og Polestar 1, samt elbilene Nissan Leaf og Jaguar I-Pace og hydrogenbilen Hyundai Nexo.

Det skal bare bygges 500: 6.000 kunder slåss om å få tak i «Volvoen» Polestar 1.

Mye tradisjonsrikt også

Listen domineres fortsatt av biler med tradisjonelle drivverk og spenner fra rimelige Dacia Duster til eksklusive Rolls-Royce Cullinan.

Noen biler på listen er det fortsatt usikkert om rekker fristen, men det er også mulighet for at én eller to nye biler vil kunne komme på den endelige listen. Juryen består av 60 motorjournalister fra hele Europa.

I slutten av november plukker juryen ut en finaleliste på sju biler, som det skal stemmes over. Kåringen av Car of the Year 2019 skjer mandag 4. mars, under den store bilutstillingen i Genève.

Car of the Year 2019-kandidatene

Alpine A110Aston Martin VantageAston Martin DBS SuperleggeraAudi A1Audi A6
Audi A7Audi e-Tron*Audi Q3*Audi Q8*BMW 3-serie*
BMW Z4*BMW 8-serieBMW X2BMW X4BMW X5*
Borgward BX7*Citroen Berlingo/Opel Combo/Peugeot RifterCitroen C5 AircrossDacia DusterDS 7 Crossback
Ford FocusHonda CR-VHyundai Nexo*Hyundai Santa FeJaguar E-Pace
Jaguar I-PaceJeep WranglerKia CeedLamborghini UrusLexus ES*
Lexus LSLexus UXLynk & Co 01*Mazda 3Mercedes-Benz A-klasse
Mercedes-Benz B-klasse*Mercedes-Bens CLSMercedes-Benz GLE*Mercedes-Benz G-klasseMercedes-AMG GT 4-dør*
Nissan LeafPeugeot 508Polestar 1*Range Rover Evoque*Rolls-Royce Cullinan
Seat TarracoToyota CamryVW T-CrossVW TouaregVolvo V60

*= ennå ikke bekreftet om lanseres tidsnok til å rekke første runde av voteringen som skjer 23. november 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer