Test: BMW Z4 30i sDrive

Dette er «kone­bilen» mannen vil ha

Toliteren imponerer og den har blitt enda mer leken enn før.

LEKEN «DAMEBIL»: Toseters kabrioleter havner fort i hendene på kvinner, men da går kjøreglade menn glipp av en moroklump. Foto: Jamieson Pothecary
LEKEN «DAMEBIL»: Toseters kabrioleter havner fort i hendene på kvinner, men da går kjøreglade menn glipp av en moroklump. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se rundt deg. Nå er det kvinnene som kjører de kuleste bilene. Du ser dem i de artige Miniene, Mercedes SLC og Mazda MX-5, mens gutta mer og mer havner i store sedate SUV-er. Men Z4 bør ikke bare forbeholdes langt flagrende hår, for dette er en skikkelig artig kjøremaskin som også gutta bør bruke.

BMW har hatt en lang og litt sær reise med sin minste kabriolet, og designen har alltid vært noe utenom det vanlige. Det begynte med Z1, med nedfellbare dører.

Z3 var et forsøk på å lage en konkurrent til verdens største cab-suksess, Mazda MX-5, men både BMW og kundene ville ha mer, så den vokste ut av proporsjoner og prislister da de installerte den med seksere og toppet den med Z3 M. Etterkommeren vokste og fikk navnet Z4, og dette er den tredje i rekken.

Som de tidligere, er denne umulig å forveksle med noe annet, men Z4 har med årene blitt lettere å like av alle. Og selv om utseendet har kunnet vært omdiskutert, har de alltid vært kompromissløse på klassisk toseters sportsbil-oppsett. Følelsen av å sitte langt bak med et langt panser foran seg er på plass.

Kortere akselavstand

Som vanlig med ny modell har Z4 vokst i alle retninger. 8,5 cm lenger, 7,4 bredere og 1,3 cm høyere. Men akselavstanden er faktisk blitt 26 cm kortere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer