VW ID.3 med ledstripa ID.Light

Dette er kult, Volkswagen!

Volkswagen har installert en genialt enkel og fancy veiviser i de nye elbilene i ID-serien.

FUNKSJONER: På Volkswagens elbiler i ID.-serien har de nå lagt inn en stilig funksjon – nemlig ID.Light. Video: Øystein Bergrud Fossum / Rune M. Nesheim. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det skjer mye i bilbransjen for tida. Samtidig som de fleste produsentene er i full gang med elektrifisering av bilparken, er ny og moderne teknikk også på vei inn i kjøretøyene.

Noen nyvinninger er viktigere enn andre, mens enkelte fungerer som mer som krydder.

Trepunkts-sikkerhetsbeltene og ABS-bremsene er blant de viktigere oppfinnelsene i bilhistorien. Smarte frontlykter, adaptiv cruisekontroll og nødstoppfunksjoner er noen av de nyere sikkerhetselementene som har blitt et must når man skal kjøpe flunkende ny bil i 2020.

Moderne infotainmentsystemer og videospeil er mer å se på som krydder. Førstnevntes store skjermer og frafall av knapper vil mange dessuten mene er mindre bra for sikkerheten - heller tvert imot.

Nytt i år

I år har vi vist dere Land Rovers «usynlige panser», Hondas lange rekke med skjermer (inkludert sidespeilene) og Kia Sorentos blindsonekamera.

Det som ikke har fått like mye oppmerksomhet ennå er VWs ledstripe, helt i forkant av dashbordet. 5500 norske kunder, deres venner og familie, samt en del motorinteresserte nok har det fått med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer