Årets bil i verden - for kvinner

Dette er kvinnenes egen Årets Bil i verden

Kvinnelige motorjournalister fikk nok av mannsdominansen og opprettet egen kåring.

ÅRETS BIL FOR KVINNER: Hyundai Ioniq har av kvinnelige motorjournalister blir kåret til World Womens Car of the Year. Foto: Jamieson Pothecary
ÅRETS BIL FOR KVINNER: Hyundai Ioniq har av kvinnelige motorjournalister blir kåret til World Womens Car of the Year. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Bilmiljøet - også blant journalister - er proppfullt av menn. Det kommer blant annet til syne i artikler om motorstoff og i biljournalisters kåringer av de til enhver tid beste bilene.

Det bestemte Sandy Myhre fra New Zealand og to kolleger seg for å forandre. I 2009 startet de sin egen organisasjon for kåring av årets beste bil, nemlig Womens World Car of the Year.

Åtte andre kvinnelige motorjournalister ble raskt med.

Fortsatt få kvinner

- Bakgrunnen er at det i 2007 ikke var en eneste kvinne i juryen for Årets bil i verden. Nå er vi verdens eneste bilkåring, som kun er stemt fram av kvinner, forklarer Sandy Myhre til Dinside.

I juryen som kårer Årets Bil i verden (World COTY) er det i år kun fire damer i juryen som til sammen teller 83 mennesker. I Europa-versjonen er fire av 60 jurymedlemmer kvinner.

I Dinside, Dagbladet og Autofils kåring - Norges eneste versjon av Årets bil - er det seks menn og bare én kvinne i juryen - mot to i fjor.

- Elbilens gjennombrudd

Fra 2010 har kvinnelige motorjournalister verden over hvert år bidratt med på å stemme fram vinnere av Årets Bil for kvinner. Det første året var det eksklusive Jaguar XF som stakk av med seieren i hoved-kategorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.