Damenes favorittbiler

Dette er kvinnenes elektriske favoritt

De internasjonale årets bil-kåringene er så mannsdominerte at damene har tatt saken i egne hender.

TEST: Elbilen til Honda er inspirert av en 70-talls Honda Civic. Manges tanker går nok også til en tidlig generasjon av bestselgeren Volkswagen Golf eller andre europeiske kombikupeer fra 70/80-tallet. Video/Reorter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Retro-miniputten Honda e er kåret til den beste elektriske bilen i verden i år, av en egen jury bestående av kvinnelige motorjournalister.

Dette er det ellevte året damene i WWCOTY har tatt saken i egne hender.

WWCOTY står for Womens World Car of the Year - altså Damenes (egen) Verdens Beste Bil-kåring.

I tillegg til den beste elbilen har journalistene kåret vinnere i hele åtte andre kategorier, basert på størrelse og bruksområde. Den komplette vinnerlista ser du lenger ned i artikkelen.

Vanvittig morsom

Etter lanseringen i fjor har det til dags dato ikke blitt solgt mer enn 193 eksemplarer av Honda e i Norge, men vi storkoste oss da vi testet den. For «om du har lyst og mulighet til å skille deg ut på bilfronten, kan Hondas elbil være bilen for akkurat deg», skrev Dinside i 2020.

I videoen øverst i saken kan du se hvorfor vi koste oss slik. Og husk, man kan velge en annen farge enn gul-grønn ...

For noen år siden avslørte Dinside at retro-småbilen Mini Cooper er den «eneste damebilen» i Norge, med den mening at det faktisk var den eneste bilen med overvekt av kvinnelige kunder. Med tanke på Honda e sin størrelse og sterke retropreg er det sånn sett ikke så overraskende at den elektriske småbilen fra Japan også er populær blant damene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer