Damenes favorittbiler

Dette er kvinnenes elektriske favoritt

De internasjonale årets bil-kåringene er så mannsdominerte at damene har tatt saken i egne hender.

TEST: Elbilen til Honda er inspirert av en 70-talls Honda Civic. Manges tanker går nok også til en tidlig generasjon av bestselgeren Volkswagen Golf eller andre europeiske kombikupeer fra 70/80-tallet. Video/Reorter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Retro-miniputten Honda e er kåret til den beste elektriske bilen i verden i år, av en egen jury bestående av kvinnelige motorjournalister.

Dette er det ellevte året damene i WWCOTY har tatt saken i egne hender.

WWCOTY står for Womens World Car of the Year - altså Damenes (egen) Verdens Beste Bil-kåring.

I tillegg til den beste elbilen har journalistene kåret vinnere i hele åtte andre kategorier, basert på størrelse og bruksområde. Den komplette vinnerlista ser du lenger ned i artikkelen.

MORSOM BIL: Honda e utmerker seg overalt - spesielt i den gul-grønne standardfargen. Foto: Øystein B. Fossum
MORSOM BIL: Honda e utmerker seg overalt - spesielt i den gul-grønne standardfargen. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Vanvittig morsom

Etter lanseringen i fjor har det til dags dato ikke blitt solgt mer enn 193 eksemplarer av Honda e i Norge, men vi storkoste oss da vi testet den. For «om du har lyst og mulighet til å skille deg ut på bilfronten, kan Hondas elbil være bilen for akkurat deg», skrev Dinside i 2020.

I videoen øverst i saken kan du se hvorfor vi koste oss slik. Og husk, man kan velge en annen farge enn gul-grønn ...

For noen år siden avslørte Dinside at retro-småbilen Mini Cooper er den «eneste damebilen» i Norge, med den mening at det faktisk var den eneste bilen med overvekt av kvinnelige kunder. Med tanke på Honda e sin størrelse og sterke retropreg er det sånn sett ikke så overraskende at den elektriske småbilen fra Japan også er populær blant damene.

Flere kategorier

Men ... Det er som nevnt ikke bare Honda e som har vunnet i årets WWCOTY.

Peugeot 208 - finnes også som elbil - stakk av med seieren i beste urbane bil, mens nye Skoda Octavia ikke overraskende vant klassen for familiebiler.

Blant de tre SUV-klassene - urban, mellomstor og stor - var det Peugeot 2008 (bygd på samme lest som 208, og har også elbil-alternativ), Land Rover Defender og Kia Sorento som trakk de lengste stråene.

Foruten disse vant japanske Lexus LC500 Cabrio (luksusbil), italienske Ferrari F8 Spider (ytelses/sportsbil) og amerikaneren Ford F-150 (pickup) sine klasser.

Årets «damebiler» i verden

ElbilHonda e
Urban bilPeugeot 208
FamiliebilSkoda Octavia
LuksusbilLexus LC500 Cabrio
YtelsesbilFerrari F8 Spider
Urban SUVPeugeot 2008
Mellomstor SUVLand Rover Defender
Stor SUVKia Sorento
4x4 pickupFord F-150

ÅRETS DAMEBIL I VERDEN: Det har blitt kåret ni vinnere i forskjellige bilklasser. 8. mars skal en «suveren vinner» kåres. Kilde WWCOTY

Totalvinner kommer

Kåringen av «Årets damebil» er imidlertid ikke helt over, med disse ni vinnerne. 8. mars, på selveste kvinnedagen, vil nemlig sammenlagtvinneren avsløres.

De siste årene har blant annet Mazda 3, Volvo XC40, Jaguar I-Pace og Hyundai Ioniq stukket av med seieren. Nå får vi se om det blir miniputten Honda e som vinner eller om det kanskje blir mer fornuftige Peugeot 2008 eller Skoda Octavia? På den internasjonale kvinnedagen får vi svaret ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer