Elbiler i norske kommuner

Dette er Norges største elbil-kommuner

Og nei, det er ikke Oslo. Hovedstaden er Norges 19. største elbilkommune når vi ser på andelen elbiler.

ELBILKOMMUNE: Averøya i Møre og Romsdal, her representert med Storseisundbrua på Atlanterhavsveien, er Norges tredje største elbilkommune, målt mot totalandel biler. Foto: Øystein Fossum
ELBILKOMMUNE: Averøya i Møre og Romsdal, her representert med Storseisundbrua på Atlanterhavsveien, er Norges tredje største elbilkommune, målt mot totalandel biler. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

Finnøy er i særklasse kommunen i Norge med flest elbiler - ikke Oslo - om man ser på elbilantallet fordelt på totalen av biler i kommunene.

Det viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Både bil- og elbilsalget toppet seg i 2017. Og på topp 10-listen av bilmodeller var det kun biler med elmotor (inkludert hybrid).

Øykommunen i Rogaland hadde ved utgangen av fjoråret 330 rene elbiler. I seg selv ikke veldig mange, men det er faktisk en andel på 21,3 prosent, blant befolkningen som talte om lag 3.235 mennesker.

Til sammenligning var det 22.927 elbiler registrert i hovedstaden, men totalt gav det bare en andel på 8,7 prosent elbiler, målt mot den totale bilparken.

Denne tabellen, samt en egen fylkestabell, ser du litt lenger ned i saken.

Øyene dominerer

På andreplass er det en annen øykommune, nemlig Askøy i Hordaland, som med 2.587 elbiler når en andel på 18,5 prosent. I fjor bodde det 28.821 mennesker i Askøy kommune.

Et stykke bak, på delt tredjeplass er det Asker i Akershus og nok en øykommune - Averøy i Møre og Romsdal - som når 11,9 prosent elbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer