Dette er Norges ukjente trafikkfare

Føler du deg utrygg når du kjører med tilhenger? Du ikke alene. Nesten annenhver trafikant har opplevd farlige trafikksituasjoner med tilhenger, ifølge en ny undersøkelse.

SKREMMER MANGE: Nesten annenhver trafikant har opplevd farlige trafikksituasjoner med tilhenger. Foto: KNUT MOBERG
SKREMMER MANGE: Nesten annenhver trafikant har opplevd farlige trafikksituasjoner med tilhenger. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av fem trafikanter har opplevd farlige situasjoner med tilhenger, viser undersøkelsen YouGov har utført på oppdrag fra Codan Forsikring.

– Med så mange nestenulykker er det på tide å innse at vi står overfor et stort sikkerhetsproblem. Det er bekymringsfullt at ferdighetene med tilhenger er på et så lavt nivå. I tillegg kommer mulige farlige situasjoner som følge av dårlig sikret last, sier Hanne Steffensen, skadesjef motor i Codan Forsikring.

Store kjønnsforskjellerUndersøkelsen viser at det er kvinner som føler seg minst trygge med tilhenger på slep. Kun 1 av 4 kvinner forteller at de føler seg trygge når de kjører med tilhenger.

– Dessuten forteller hver tredje kvinne at de har opplevd farlige trafikksituasjoner med henger, sier Steffensen.

Vanskelig regelverk

Med vanlig førerkort i klasse B har man lov til å trekke små hengere så lenge hengervekt, inkludert last, ikke veier mer enn 750 kilo. Det kreves altså ingen praktisk opplæring for å ferdes i trafikken med små hengere.

Men nå er det også nye regler som gjelder om du skal trekke større lass:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer