Vakre veg i vellinga

Dette er Norges vakreste vei

Norge er et naturskjønt land og er kjent for sine mange vakre strekninger. Og denne vegstrekningen i nord skal være vakrest av dem alle.

DU VIDE, VAKRE VIDDE: Det er kanskje Norges vakreste vei, men Fylkesveg 98 går over et fjellområde som er preget av viddelandskap, noe som gjør det vanskelig å holde kjøreforholdene gode hele året igjennom. Foro: Knut Opeide, NAF
DU VIDE, VAKRE VIDDE: Det er kanskje Norges vakreste vei, men Fylkesveg 98 går over et fjellområde som er preget av viddelandskap, noe som gjør det vanskelig å holde kjøreforholdene gode hele året igjennom. Foro: Knut Opeide, NAF Vis mer
Publisert

Atlanterhavsveien er verdenskjent, men det er likevel ikke Norges vakreste vei - ifølge Vegdirektoratet. Hvert år kårer Vegdirektoratet i samarbeid med en fagsterk jury Norges vakreste veg. «Vegdirektørens pris for vakre veger» er dens offisielle navn, og henger høyt i tillegg til å ha solid status i bransjen, forteller juryleder Ola Bettum fra Norske landskapsarkitekters forening NLA i en pressemelding.

Når vurderingen av de ulike veiene blir gjort, legger juryen spesielt vekt på helheten i prosjektene.

- Gode anlegg handler om gode løsninger i alle ledd, både planlegging, bygging og i et drift - og bruksperspektiv, forteller Bettum.

Prisen er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene, heter det på Vegvesenets hjemmesider. Det trenger ikke bare være veier, men også gater, bruer, tunneler eller tilhørende anlegg og utstyr kan stikke av med den prestisjetunge tittelen, så lenge anlegget er en del av det offentlige vegnettet.

Fylkesveg 98

Det er mange om beinet, og konkurransen er hard, men Vakre vegers pris 2016 gikk til fylkesveg 98 over Ifjordfjellet i Finnmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer