Her bulkes det mest

Dette er Norges verste rundkjøringer

Norges verste rundkjøringer ligger i Oslo og Drammen. Men beryktede Sinsenkrysset er ikke lenger på toppen av lista.

VERSTING: Her bulkes det mest. Bilder: NTB Scanpix og Dagbladet / Arkivfoto. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år har Sinsenkrysset i Oslo vært et landskjent skrekkbilde, på en vanskelig rundkjøring som man helst ville unngå. Det er blitt fortalt mange historier om bilister fra distriktet som har kjørt inn i den store rundkjøringen og aldri kommet seg ut igjen.

Ifølge If forsikring har det dårlige ryktet vært vel fortjent. Ikke i noen annen rundkjøring i landet har bilene bulket like mye.

Men ...

Nå er imidlertid ikke Sinsenkrysset lenger verstingen. Ryenkrysset i Oslo har overtatt plassen som Norges mest krevende rundkjøring. Her bulkes det oftest av alle rundkjøringer i hele landet, ifølge forsikringsselskapet.

- Våre folk som behandler skademeldingene, som kommer inn fra kunder som har bulket bilen, har nå degradert Sinsenkrysset til en andreplass blant de vanskeligste rundkjøringene i landet. Her er det ryddet opp en god del i kjøremønsteret de siste årene, slik at den ikke lenger er like uoversiktlig, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i If.

Ryenkrysset, som også ligger i Oslo, troner altså helt øverst.

- Denne rundkjøringen på E6 er ett av navene i trafikken rundt Oslo. Det er svært stor trafikk her nesten hele døgnet, og det er flere av- og påkjøringer foran, etter og midt inne i rundkjøringen. Selv om du er vant til å kjøre her, kreves det konsentrasjon i forkant for å finne riktig vei, sier Clementz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer