Dette er nye Saab 9-5

En bærer av håp, men er det nok?

Dette er nye Saab 9-5
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er kunngjort at Koenigsegg skal overta Saab - thrilleren som har preget mye av det bilrelaterte nyhetsbildet de siste månedene, er det langt fra over. Finansieringen er i skrivende stund ikke i boks, og fortsatt er det ikke klart hvordan den fremtidige bilprodusenten Saab vil se ut.

Lønnsomhet...

En ting er sikkert, og det er at en bilprodusent i det lange løp kun overlever ved å selge biler på en lønnsom basis. Da er det viktigste selvsagt å tilby et produkt som kundene ikke bare vil ha, men også i tilstrekkelig antall kan kjøpe til den prisen produsenten fastsetter. Dette virker kanskje som å sparke inn åpne dører, men mye tyder på at det kan være nyttig å minne om enkelte grunnregler fra tid til annen...

Utgammel

Saab har hatt en stor svakhet i så måte med en både glissen og aldrende modellrekke. I dagens bilverden regnes en bils normale livssyklus for å være cirka seks år. Med denne målestokken er 9-3 nå moden for utskiftning, og 9-5 burde nå vært skiftet ut for annen gang. Dagens 9-5 er nemlig utgammel med sine 12 år på baken - tross gjentatte oppgraderinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer